Спорт

Новак тренирао у Валенсији: Нисам свеж, али надам се да ћу помоћи тиму

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић, одрадио је тренинг у Валенсији уочи меча са Шпанијом у другом колу групе Ц Дејвис купа
Новак тренирао у Валенсији: Нисам свеж, али надам се да ћу помоћи тимуGetty © Aitor Alcalde

Новак се прикључио саиграчима из репрезентације и почео са тренинзима у Валенсији.

Ђоковић је пропустио меч првог кола Групе Ц Дејвис купа, пошто је био на свечаном дочеку испред Старог двора, заједно са кошаркашима и баскеташима Србије.

На друштвеним мрежама Дејвис купа објављен је снимак на коме се види да Ђоковић тренира у дворани у Валенсији.

Победама Ласла Ђереа и Душана Лајовића, Србија је савладала селекцију Јужне Кореје, а у наредном дуели "орлови" играју против Шпаније.

Пласман на завршни турнир Дејвис купа, који ће бити одигран од 21. до 26. новембра у Малагу, избориће две најбоље селекције из групе.

Србију у петак очекује дуел са Шпанијом у групи, а почиње у 15 часова.

"Узбуђен сам што сам поново у Валенсији. Нисам био неколико година. Представљам своју државу, нема веће части за мене. Раније нисам био ту, али се надам да ћу сада помоћи тиму да стигне до Малаге. Нисам свеж, играо сам пуно у последњих неколико месеци. Није било довољно времена да се опоравим. Морам да одржим интезитет и прилагодим се новој временској зони", рекао је Ђоковић.

Говорио је најбољи тенисер на свету о великој традицији противника са којим се Србија састаје након Шпаније, селекције Чешке.

"Чешки тенис има велику традицију, већ неколико деценија и код жена и код мушкараца. Са женске стране имају много играчица у Топ 100, а код мушкараца је смена генерација. Лехечка и Махач играју добро. Лехечка је веома талентован и може далеко да дође у каријери. Са Меншиком сам неколико пута тренирао, велики је таленат. Чешки тенис је у добрим рукама. Није изненађење за мене да имају успеха у обе категорије због историје коју имате и сјајно особље. Резултати то следе", поручио је Ђоковић.

Новак је причао о амбицијама и значају играња Дејвис купа.

"Ово је тимско такмичење где представљамо нашу земљу. Све је у томе да нађемо најбољу поставу која ће нам донети победу. Пре неки дан смо убележили победу 3:0. Сваки поен је важан, мислим да се прошле године нисмо квалификовали због једног сета. Надам се да ћу допринети свом тиму, макар бодом у синглу. Радујем се овоме. После УС Опена имам мало времена да се прилагодим, али то сам знао и пре одласка у САД. Рекао сам да ми је приоритет Дејвис куп и Гренд слемовима", закључио је Новак.

image