Спорт

Дејвис куп репрезентација Србије предвођена Ђоковићем игра дерби против Шпаније

Дејвис куп репрезентативци Србије ће по други пут (15.00) изаћи на терен у Валенсији и то у дербију против Шпаније
Дејвис куп репрезентација Србије предвођена Ђоковићем игра дерби против ШпанијеGetty © Aitor Alcalde / Stringer

Тенисери Србије су на најбољи могући начин започели учешће победом над Јужном Kорејом, док су домаћини изгубили од Чешке.

Шпанци желе да стигну до четвртфинала по пети пут у последњих шест сезона, а прошле сезоне их је у тој фази зауставила Хрватска.

Шестоструки шампион, без Карлоса Алкараза и Рафаела Надала, неће имати нимало лак посао пред собом с обзиром на то да се српском тиму придружио Новак Ђоковић.

Најбољи тенисер света је већ неколико дана у Валенсији, а новинарима је признао да није у идеалној физичког форми, што и не чуди с обзиром на то да се Ју-Ес Опен завршио у недељу, а Новак је стигао и да дође у Београд и са балкона поздрави окупљене сународнике заједно са "сребрним" кошаркашима.

"Нисам свеж, играо сам пуно у последњих неколико месеци. Није било довољно времена да се опоравим. Морам да одржим интезитет и прилагодим се новој временској зони", рекао је Ђоковић.

Алехандро Давидович Фокина ће највероватније бити Новаков следећи противник.

"Мислим све најбоље о њему као играчу и човеку. Kада сам у Марбељи, он живи близу, тренирамо заједно. Мислим да игра најбољи тенис у каријери. Остварио је неколико великих победа. Kомплетан је играч. Храни се енергијом публике. Ако будем играо против њега, знам да ће бити мотивисан да оствари победу за свој народ", рекао је Ђоковић.

Селектор Србије Виктор Троицки свестан је колико је лакше када у тиму имате најбољег тенисера света.

"Окренути смо ка следећим мечу, са најбољим тенисером света у тиму. Дефинитивно је са Новаком лакше. Сигуран сам да ће нам помоћи. Он игра сјајно и у Дејвис купу. Напокон имамо цео тим и радујемо се оном што предстоји", рекао је Троицки.

Биће ово трећи међусобни сусрет две репрезентације на Дејвис купу од осамостаљења Србије, а Шпанија за сада води са 2:1.

Уколико сада забележи тријумф Србија ће играти против Чешке у борби за прво место, док Шпанцима у том случају следује меч са Јужном Kорејом.

"Наравно да није добар старт, али никад није лако против Чешке. Заслужили су победу. Ми смо пружили свој максимум и поносан сам на чињеницу да смо се борили. Ово је тенис, неко мора да победи. Наравно да смо разочарани. Морамо да се одморимо и фокусирамо на оно што је пред нама. Имамо два дана и морамо бити позитивни пред наредни тест", истакао је селектор Шпаније Давид Ферер након пораза против Чешке.

Мећ између Дејвис куп репрезентација Шпаније и Србије почиње од 15.00 часова.

image