Дијамантска лига: Ивани опет шампионска титула, Ангелини треће место

Српска атлетичарка Ивана Вулета победница је финала Дијамантске лиге у Јуџину у скоку у даљ, пошто је скоком 6,85 метара у последњој серији стигла до победе и титуле шампиона престижног такмичења

Вулета је стигла до првог места испред Есе Бруме из Нигерије. Обе су скочиле по 6,85, а у тим случајевима се гледа други најбољи скок такмичарке.

Ту је била боља Српкиња јер јој је други најбољи скок био 6,77, а Нигеријки 6,69. Трећа је била Американка Kваниша Буркс са 6,77.

Победом на финалу Дијамантске лиге Вулета је на најбољи могући начин крунисала фантастичну сезону у којој је пре само три недеље постала светска шампионка у Будимпешти.

Ангелина трећа

Талентована српска атлетичарка Ангелина Топић заузела је треће место на финалном митингу Дијамантске лиге.

Она је у финалу прескочила висину од 1,95 метара што је било довољно да се попне на подијум.

Претходно је Ангелина била на висини задатка када су у питању висине 1,91 метара и 1,83 метара, док је на 1,87 метара после једног рушења одлучила да прескочи остале покушаје и пренесе их на наредну висину, што се испоставило као пун погодак.

На тај начин је Ангелина Топић наставила да бележи фантастичне резултате и завршила је на трећем месту на финалном митингу Дијамантске лиге, док су се за злато и сребро бориле Украјинка Јарослава Махучик и Никол Олислагерс из Аустралије.

Њих две успеле су да надмаше прво висину од 1,98 метара, затим и 2,01 метара.

На крају је Украјинка успела да освоји златну медаљу с висионом од 2,03 метара.

Махучикова је славила јер је имала мање покушаја, с обзиром на то да нису успеле да прескоче висину од 2,05 метара.