Спорт

"Студенти" стоје црно-белима на путу до новог трофеја – Партизан игра финале АБА Суперкупа

Кошаркаши Партизана од 21 сат у Подгорици играју за први трофеј у сезони – финале АБА Суперкупа
"Студенти" стоје црно-белима на путу до новог трофеја – Партизан игра финале АБА Суперкупа© R.R./ATAImages

Партизан је у премијерном такмичењу дошао до финала у којем ће му противник, помало изненађујуће, бити Студентски центар.

Црно-бели су прво савладали Мегу уз доста потешкоћа, а онда, барем у прве три четвртине, приказали право лице у полуфиналу са Игокеом.

"Одлично смо изгледали у првом полувремену. Трећа четвртина, у егалу. Негде има и неке логике, а о последњој не бих трошио речи. Мислим да је то нешто о чему ћемо сигурно да причамо на састанку и на тренингу", рекао је тренер Жељко Обрадовић.

"Екипа Игокее веома чврсто игра, имају јасне идеје. Имају покривене позиције играча који знају да играју 'пик-ен-рол' и наравно шутере. Понављам још једном, мислим да смо заслужено победили и честитам играчима на пласману у финале."

С друге стране, "студенти" су изненадили домаћина Будућност и имају прилику да направе највећи резултат у историји клуба.

Тренер Игор Жакељ је најавио беспоштедну борбу и нападачку игру својих изабраника.

"Играћемо јако, агресивно, храбро. Као и све утакмице, тако ћемо и против Партизана покушати да победимо", поручио је Жакељ.

Студентски центар зна како се игра против београдских црно-белих, па је тако, прошле сезоне, у четвртфиналу плеј-офа прописно намучио каснијег шампиона и уписао чак и један тријумф.

То је било непосредно после Партизановог испадања из Евролиге од Реал Мадрида, што су црногорци успели да искористе и умало дошли до сензације.

Финале између Партизана и Студентског центра на програму је од 21 сат у "Морачи".

image