Спорт

Обрадовић: Заслужена победа Студентског центра, нисмо искористили наше шансе

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је екипа Студентског центра заслужено освојила Суперкуп регионалне АБА лиге
Обрадовић: Заслужена победа Студентског центра, нисмо искористили наше шансе© R.R./ATAImages

Партизан је у финалу Суперкупа поражен од Студентског центра резултатом 83:81.

"Присуствовали смо једној веома, веома доброј кошаркашкој утакмици. Све се одлучило у последњим тренуцима меча. Утакмица је била веома занимљива. Желим да честитам екипи Студентског центра на освајања Суперкупа, а посебно мом колеги Андреју Жакељу. Мислим да је изванредно водио екипу током целог турнира, а посебно вечерас", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

Он је истакао да је утакмица била пуна преокрета. Студентски центар је серијом 10:0 у финишу стигао до победе.

"Имали смо прилику да веома лако приведемо меч крају, али смо направили неке брзоплете одлуке у нападу, а онда смо у одбрани лако дозволили да се врате у меч. Они су шутем за три поена повели са два разлике. Имали смо зицер испод коша у последњем нападу, али га нисмо искористили. Причати о последњем нападу и последњој одбрани је нешто што мене никада није интересовало. У сваком случају честитке Студентском центру на освојеном трофеју".

Партизан није искористио последњи напад пошто је Френк Kамински имао прилику да "црно-белима" донесе изједначење.

"Знали смо како ће да играју у одбрани, то је било једно од решења. Увек тиму морате да понудите више решења. Kамински је био сам испод коша, промашио је зицер, то је саставни део игре".

Београдски клуб је у Подгорици играо без повређеног Матеуша Понитке.

"Понитка је прошао припреме, али нажалост има ту повреду која га је спречила да буде са екипом. Не верујем да ће игра на турниру у Атини, пошто већ у петак путујемо у Грчку. Срећна је околност да до почетка првенства у АБА и Евролиги имамо још десетак дана. Видећемо каква ће бити ситуација. Неки играчи морају да се одморе, а неки да подигну форму. Припреми период је увек такав, неки су мање спремни, неки више. Увек се реагује, док не почне оно што је најважније, а то су су званичне утакмице", истакао је Обрадовић и захвалио навијачима Партизана на подршци.

image