Има 18 година, звали га да игра на Мундијалу, али он је одбио

Кристијан Волпато је решио да пропусти прилику да заигра на Светском првенству у Катару, након што није био спреман да донесе важну одлуку о репрезентацији коју ће представљати током каријере.

Аустралија је ових дана у центру пажње због објављивања списка 26 играча који ће представљати ту земљу на Светском првенству. Претходно је селектор Грејем Арнолд одбио да позове свог зета Трента Сејнсбурија, а сада је и сам селектор добио једну одбијеницу.

Кристијан Волпато, млади фудбалер Роме, имао је прилику да представља Аустралију на Мундијалу у Катару, али је одлучио да не прихвати позив.

Волпато се дуго премишљао шта да ради, али му је у плану да у будућности заигра за Италију, стога је сада одбио Аустралију, како не би у Катару изгубио могућност играња за "азуре".

"Рекао сам му да је на попису од 26 играча, а он ми је одговорио да мора да поприча са својим људима. На крају је одбио позив. Разумем га. Јако је млад и то је огромна одлука у тако раној фази каријере и није желео да је донесе", рекао је селектор Арнолд.

Аустралија због овога неће затворити врата Арнолду, а пред њим је да донесе коначну одлуку.

"Кристијан је сјајан дечко и врата репрезентације су му увек отворена ако пожели да заигра за Аустралију. Знам да му није било лако, али то је његова одлука и ја је поштујем. Пуно тога у каријери је још пред њим", додао је Арнолд.

Иначе, Волпато је рођен у Аустралији, али има италијанске корене. Он већ дуго, од најмлађих дана наступа за Рому. Тренутно је члан и омладинског, а повремено и сениорског тима Роме, пошто му је тек 18 година. Ове сезоне је уписао седам наступа, на којима је забележио два гола и једну асистенцију.

Његов уговор са Ромом траје до лета 2026. године, а занимљиво је и то што о каријери везисте брине менаџерска агенција која је у власништву легендарног Франческа Тотија.