Спорт

Звезда пала на Кипру после два продужетка - Макаби срушио жилаве црвено-беле

Имали су црвено-бели неколико прилика да реше меч у своју корист, али у томе ипак нису успели
Звезда пала на Кипру после два продужетка - Макаби срушио жилаве црвено-беле© Twitter / screenshot / @kkcrvenazvezda

Кошаркаши Црвене звезде доживели су пораз у првом мечу на пријатељском турниру на Кипру, пошто су након два продужетка изгубили од Макабија - 109:112.

Пулени Душка Ивановића су након велике борбе и 50 минута кошарке ипак поклекли

Звезда је много боље отворила меч, али се Макаби у другој деоници вратио, а после тога екипе су се углавном смењивале у вођству све до самог финиша. Израелски клуб је имао плус девет на пет минута до краја, а водио је и 80:75 на мање од два минута до завршетка, али је Звезда стигла до преокрета захваљујући везаним тројкама Немање Недовића.

Рокас Гиедраитис код резултата 84:84 није погодио шут за три на 15 секунди до краја, а Макаби није искористио последњи напад, па је меч отишао у продужетак. Водио је Макаби 95:93, али је Јаго Сантос са два погођена бацања изједначио. У следећем нападу Макаби је направио офанзивни прекршај, а Звезда није искористила напад за победу, па се ушло у други продужетак.

Макаби је на минут и 45 пре краја другог продужетка повео 107:100, али је тројком Адама Ханге Звезда стигла на минус два седам секунди пре краја, међутим није искористила последњи напад у ком је евентуалном тројком могла и до трећег продужетка.

Звезда је играла без лакше повређених Шабаза Нејпира и Милоша Теодосића који ће бити спремни за почетак сезоне, али јачи за Мајка Тобија и Дејана Давидовца који су се почетком недеље прикључили тиму после краћег одмора због обавеза са репрезентацијама.

Црвено-бели ће у суботу од 1545 играти против Жалгириса други и последњи меч на турниру у Никозији.

image