Спорт

Звезда представила нови дрес - "Прошлост инспирација за будућност"

Кошаркашки клуб Црвена звезда представио је нови дрес, који ће користити у сезони која ускоро почиње

Звезда је саопштила да је нови дрес уједно и озваничење вишегодишње сарадње са "Адидасом".

Српски клуб написао је да је потписан нови уговор са немачком компанијом.

"Тог другог априла 1974. године КК Црвена звезда ушла је у историју нашег спорта, освојивши Куп победника Купова. Победом над Збројевком из Чехословачке 86:75, сјајна генерација предвођена Зораном Славнићем, Љубодрагом Симоновићем, Драганом Капичићем, Драгишом Вучинићем и осталим момцима, међу којима су Горан Ракочевић, Зоран Лазаревић, Иван Сарјановић, Божидар Пешић, Радивоје Живковић, Драгоје Јовашевић, Зоран Латифић и Љупче Жугић крунисала је велики квалитет који је у једну целину склопио легендардни тренер професор Александар Николић", навела је Црвена звезда на свом сајту.

"Фонт на дресовима ће зато као омаж тој сезони и времену бити идентичан као на дресу из 1974. године, са златним бројем напред, који симболизује успех од пре пола века. Крагна је црвено-беле боје, а прати централну црвену штрафту која повезује све ове елементе", додаје се.

"Задовољство нам је што адидас наставља сарадњу са таквим спортским брендом као што је кошаркашки клуб Црвена звезда. Наставићемо да креирамо и производимо персонализоване дресове за Црвену звезду, што се ради само за одабране клубове попут Реал Мадрида, Панатинаикоса, Бајерна, Албе, Монака, Фенербахчеа. Надамо се да ће ретро дизајн и златна боја на бројевима бити инспирација играчима да понове успех те сјајне генерације из 74-те, баш као што је и нама био подстрек да створимо дрес везан за славну традицију клуба“, рекла је Тијана Вуковић, сениор бренд менаџер компаније "Адидас".

image