Спорт

Јовановић пред дерби: Предност не сме да нас уљуљка; желим да навијачи верују у нас

Фудбалери Партизана у 171. "вечити дерби", који се игра у среду од 19.00 часова улазе са четири бода више од Црвене звезде, а голман "црно-белих" Александар Јовановић истиче да његова екипа има лепу предност коју би требало да надогради победом против градског ривала
Јовановић пред дерби: Предност не сме да нас уљуљка; желим да навијачи верују у нас© FK Partizan

Јовановић ће у среду на стадиону Партизана први пут у каријери бранити у најважнијем мечу српског фудбала, а у интервју за клупски сајт открио је како се осећа пред утакмицу и како је преживљавао "вечите дербије" као навијач са трибина стадиона у Хумској.

"Ово ће за мене бити први вечити дерби и сигурно да сам, као и свако дете које је почињало да игра фудбал у Србији тада, и ја сањао да одиграм макар једну такву највећу утакмицу у дресу Партизана. Против вечитог ривала, у дресу Партизана, са те стране - велики догађај за мене", рекао је Јовановић, па потом наставио: 

"Памтим доста дербија. Тај 161. дерби, који смо играли 2019. године, добили смо резултатом 2:0, Суминим голом. То ми је остало у најближем сећању. Док нисам био у Партизану, пошто сам дуго био у иностранству, дербије сам пратио са источне трибине стадиона. Играчи које сам баш волео су били Жука и Мореира, а од наших - Саша Илић и Данко Лазовић. Они су ми остали у лепом сећању".

Следеће питање је било како се припрема за "вечити дерби".

"Припремам се као за сваку утакмицу. Гледам да тело и главу припремим, да дођем до утакмице на најбољем нивоу, уз тренера Немању Јовшића и стручни штаб. Најважније је да сачувам фокус, да ме ништа не ремети. Али, потпуно исто као за сваку утакмицу".

Партизанова предност

"Створили смо предност од четири бода, али то реално није ништа недостижно и не смемо да се уљуљкамо. Али, опет са друге стране, имамо лепу предност коју би требало надоградити победом у дербију. То је наш фокус и циљ на утакмици, тако се спремамо да уђемо у дерби".

Јовановић је свестан каква ће бити утакмица у среду.

"Биће тешка, захтевна утакмица, са много детаља. Оно што видим је да и једна и друга екипа играју отворено и, самим тим, биће свакако занимљива утакмица за публику. Овим путем позивам навијаче Партизана да испуне стадион у што већем броју".

Голман "црно-белих" ће имати подршку породице и пријатеља.

"Биће моја породица, доста другара, вероватно и мој син који је већ био на стадиону, на истој трибини. Био је у црно-белом бутику пре неки дан. Они су моја највећа снага и највише доприносе да останем миран и сталожен, што је важно за голмана и за све остале играче".

И на крају, Јовановић има поруку за навијаче и саиграче.

"Порука нашим навијачима је да наставе да верују у тим и да наставе да нас бодре као до сад. Не знам да ли ће доћи или не, ја их овим путем зовем да дођу. А сви који дођу, нека нам дају подршку и нека верују у тим као што су радили до сад. Дају нам велику енергију која се показала, и у прошлом колу у Панчеву, колико је важна. А што се тиче поруке саиграчима, само да останемо сталожени и мирни у ономе што желимо и тактичким замислима. Фокус је најважнији. Да будемо фокусирани, сталожени, мирни и енергични", закључио је Јовановић.

image