Спорт

Скандал у српском фудбалу - Звезда неће да игра дерби због избора судије!

Фудбалери Партизана и Црвене звезде у среду 27. септембра играју нови "вечити" дерби, али два дана уочи тог сусрета стигле су неочекиване информације из табора црвено-белих
Скандал у српском фудбалу - Звезда неће да игра дерби због избора судије!© Dusan Milenkovic/ATAImages

Након што се појавила информација да ће главни судија на предстојећем дербију бити Срђан Јовановић, из Црвене звезде поручују да немају намеру да играју меч против Партизана у тим условима.

То је потврдио и председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић у изјави до које су дошли српски медији, у којој је истакао да је Јовановић наводно навијач Партизана и да је он једини судија за ког су црвено-бели тражили изузеће током претходних година.

"Непријатно смо изненађени најавом у медијима да ће судија Срђан Јовановић бити делегиран као главни судија 171. вечитог дербија између ФК Партизан и ФК Црвена звезда, који је заказан за среду 27. септембар. Током претходних девет година, један једини судија за кога је Црвена звезда тражила изузеће да не суди нашем клубу је био Срђан Јовановић. Јовановић је осведочени навијач ФК Партизан, његова породица је радила за ФК Партизан и он је у складу са тим антагонизмом према Црвеној звезди и судио све утакмице које су се тицале нашег клуба", почео је Мијаиловић.

"Због свега наведеног ми смо 2019. године од ФСС званично тражили да Јовановић никад више не суди утакмице нашег клуба. Никад ни за једног судију то нисмо тражили, само за њега. И ФСС је баш њега делегирао за предстојећи дерби. Сматрамо да најава делегирања Срђана Јовановића представља наставак организоване хајке против ФК Црвена звезда од стране генералног секретара ФСС Јована Шурбатовића и председника судијске комисије Дејана Филиповића, док су остали руководиоци ФСС неми посматрачи", навео је председник Црвене звезде.

"Желим да обавестим и руководство ФСС и нашу јавност да је став нашег менаџмента и мој лични став да не прихватамо да играмо вечити дерби уколико се не промени одлука о делегирању судије Срђана Јовановића. Не желимо да утичемо на руководство ФСС са нашим жељама, кога бисмо ми желели да суди, нека суди било ко само не Срђан Јовановић. Овде се не ради да ли Црвена звезда има најјачи тим у последњих 30 година или не, овде се ради о нашој обавези да заштитимо наш клуб и не дозволимо појединцима унутар фудбалске организације да се иживљавају над највећим клубом на овим просторима. Ако смо званично највећи онда захтевамо и такав третман без обзира на снагу наших играча. Заказао сам ванредну седницу Управног одбора ФК Црвена звезда за уторак у 12.00 часова да би УО заузео коначан став и донео адекватну одлуку", поручио је Светозар Мијаиловић.

image