Спорт

"Гробари": Не долазимо на вечити дерби, тражимо оставку Вазуре!

Најватренији навијачи Партизана саопштили да ће јужна трибина у среду бити празна
"Гробари": Не долазимо на вечити дерби, тражимо оставку Вазуре!© ATA Images/Ivica Veselinov

Група "Гробари", објавом на друштвеним мрежама, потврдила је да наставља бојкот због незадовољства радом управе и да неће доћи на стадион упркос важности утакмице са Црвеном звездом. Они су истакли да захтевају оставку генералног директора клуба Милоша Вазуре.

"Није лака одлука ускратити играче за подршку у једној од најважнијих утакмица сезоне, али наша борба мора да се настави. Људи који воде клуб не заслужују ни мрву компромиса! Ситуација је врло једноставна, потребно је да Милош Вазура поднесе оставку и ми се исте секунде враћамо на ЈНА. Докле год је први човек клуба и његов профит важнији од свих нас, дотле ће трајати ова мучна ситуација за наше играче. Свако ко мисли да тог дана мора бити уз клуб, нека то и уради, али са истока и запада. Југ мора бити празан и молимо да се та одлука испоштује. Партизане, срећно!", стоји у објави "Гробара".

Трећи дерби без њих

Ово ће бити трећи пут да "Гробари" не долазе на вечити дерби, претходно се то догађали у октобру 2005. и мају 2007. Разлози су били везани за протесте навијача  против управе Партизана, баш као и сада.

У 125. вечитом дербију, одиграном 15. октобра 2005. године, Партизан је имао тек неколико навијача на тадашњој "Маракани". Утакмица се завршила победом домаћина резултатом 2:0.

Југ је био празан у Хумској 5. маја 2007, кад је Црвена звезда победила са 2:1 и тада оверила титулу. Разлог зашто Гробари нису били присутни је тај што су покушавали да отерају из фотеља Жарка Зечевића и Ненада Бјековића.

У среду од 19.00 часова је на програму 171. вечити дерби између Партизана и Црвене звезде.

image