Спорт

Српске рукометашице откриле скандал - овако су их Словенци шпијунирали

Рукометашице Србије биле су разочаране због тога што су их чланови домаће селекције кришом снимали током тренинга уочи међусобног и одлучујућег дуела на Европском првенству.
Српске рукометашице откриле скандал - овако су их Словенци шпијунирали© Instagram/screenshot/milenabg2

Рукометашице Србије нису успеле да се пласирају у наредну фазу такмичења на Европском првенству, пошто су уписале сва три пораза у својој групи. Веома тешка група за наше девојке испоставила се непремостиво, после мечева против домаће Словеније, као и рукометних сила Данске и Шведске.

Но, изабранице Уроша Брегара нашле су се у центру пажње након последњег пораза, против Словеније, пошто су оптужиле домаћу селекцију да су их шпијунирале на тренингу пред одлучујући дуел за пласман у другу фазу.

По завршетку такмичења за Србију, све је открила Јелена Лавко (некада Живковић), која је открила срамотан потез домаћег тима. Током тренинга Србије у Цељу, наше девојке су биле шпијуниране. Њихов тренинг је био сниман, а затим и анализиран како би се осујетиле акције српског тима. На крају се на друштвеним мрежама појавио и низ фотографија који показује какву стратегију су имали у редовима Словеније.

"Жао ми је јер смо до сад са Словенијом имале скор 3:0 у међусобним сусретима на великим такмичењима. Још ми је више жао кад супротни тим снима тренинге, где нема камера, него се поставља телефон и ајпед да нас снимају јер се плаше да ли ће нас победити са четири бека укупно која имамо, шта онда више да се прича о рукомету и о спорту", рекла је једна Лавко, једна од најискуснијих српских рукометашица.

Убрзо је Милена Делић, председница УО Рукометног савеза Србије, на свом Инстаграм профилу објавила фотографије поменутог шпијунирања. На њима се виде картонске кутије које су наизглед случајно остављене изнад трибина, али су у њима били телефони који су снимали тренинг наших рукометашица.

image