Звезда победила: ФСС и званично сменио Филиповића, у новом тиму Судијске комисије спорна имена

Остварила су се писања београдских медија - Дејан Филиповић се више не налази на челу судијске организације

Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије (ФСС) сменио је председника Судијске комисије Дејана Филиповића и на његово место поставио Дејана Сантрача.

Неколико клубова из Суперлиге Србије, међу којима су Црвена звезда и Партизан, тражили су смену Филиповића, а ситуација је кулминирала када је уочи 171. вечитог дербија за главног арбитра делегиран Срђан Јовановић, а црвено-бели запретили да неће играти, уколико та одлука не буде промењена.

Победа Црвене звезде

Рат са Судијском комисијом Фудбалског савеза Србије и човеком који се до данас налазио на њеном челу, Дејаном Филиповићем, започела је Црвена звезда.

Звезда је раније у саопштењу тражила смену Филиповића, али и генералног секретара ФСС Јована Шурбатовића. Ова друга жеља јој није испуњена, барем не за сада, а познато је да је Шурбатовић недавно преживео "пуч" у савезу, када су поједине струје желеле да искористе његово физичко одсуство због пословног пута и смене га, али нису успеле. Иако јавност никада до краја није успела да сазна детаље тог догађаја јасно је да му одређени сарадници "раде о глави", као и да би волели да му виде леђа. Због чега, по чијој инструкцији и кога би поставили уместо њега на ту врло захтевну функцију, није познато.

Јасно је да је сменом Филиповића клуб из Љутице Богдана показао своју моћ како челницима Фудбалског савеза Србије, тако и осталим клубовима.

Нови председник Судијске комисије Сантрач требало би ускоро да обелодани састав свог тима сарадника. За сада је познато да је Ненад Ђокић, који је био у тиму сарадника Филиповића, одбио позив да се нађе у новом тиму.

У јавности се помиње да би у новом саставу Судијске комисије требало да буду Александар Васић, Бошко Јованетић, Милан Јеремић, као и Владимир Недељковић, који је у својој каријери судио тек две утакмице Суперлиге Србије?! Да ствар буде гора прво је уместо њега предложена Јасмина Зафировић, али тај предлог се одједном изгубио када је доспео у медије и уместо ње је позван доктор из Јагодине, упркос томе што нема довољно искуства да би могао да обучава и оцењује младе судије, што ће му бити задужење.