Спорт

Саво Милошевић жели двојицу Срба у репрезентацији БиХ

Некадашњи тренер Партизана у петак је званично промовисан као нови селектор и већ првог дана је кренуо у "појачавање" тима
Саво Милошевић жели двојицу Срба у репрезентацији БиХ© Antonio Ahel/ATAImages

Саво Милошевић је преузео "змајеве" и на првој конференцији објавио списак за октобарско окупљање, односно утакмице против Лихтенштајна и Португалије.

И на том списку има изненађења у односу на његове претходнике, али би могао да буде много другачији у будућности, пошто нови селектор жели "свежу крв".

Према писањима локалних медија, Михајловић жели да приволи двојицу српских играча да обуку дрес Босне и Херцеговине – капитена Партизана Светозара Марковића, односно голмана Ракова Владана Ковачевића.

Марковић је прошао све млађе селекције репрезентације Србије, а пре две године је носио и "траку" у квалификацијама за У21 ЕУРО. Млади штопер рођен је у Угљевику, у близини Бијељине, а до сада није забележио нити један наступ за А тим "орлова".

"Прва ствар је да морамо раздрмати екипу и да је боља конкуренција да би се неки разбудили. Неки имају размишљања да су сигурни и то је океј, и сам био у тој ситуацији, али фудбал не трпи 99% и комфор зону. Трпи, али онда нема резултата и циљева. Потребно је свеже крви и никоме не гарантујем место у стартној постави. Сви треба да се покажу", истакао је Саво на конференцији.

Управо би ту чињеницу Милошевић желео да искористи и приволи талентованог дефанзивца да у будућности носи дрес БиХ.

Марковић је, иначе, за Партизан одиграо 123 утакмице, постигао девет голова, а у каријери је наступао још за Олимпијакос и Ларису.

Што се Ковачевића тиче, он је већ требало да заигра за Србију, у периоду када је у тим уврштен и Лазар Самарџић, али је због проблема са папирологијом његов деби одложен.

"Да ли ћу да причам са Владаном Ковачевићем? Разговараћу са многим играчима", рекао је Милошевић.

Чувар мреже пољског клуба рођен је у Бањалуци, професионалну каријеру започео у Сарајеву, а играо је још и за Слободу из Мркоњић Града.

Он је био део младе репрезентације БиХ за коју је одиграо седам утакмица.

image