Спорт

"Новак је најбољи, али је Федерер највећи – ствара нешто у ваздуху где год се појави"

Новак Ђоковић је ове сезоне потврдио да је најбољи играч који је икада узео тениски рекет у руке, али многима ти параметри нису довољни
"Новак је најбољи, али је Федерер највећи – ствара нешто у ваздуху где год се појави"Getty © Alex Grimm

Аргентинац Гвидо Пеља рекао је да је Ђоковић статистички најбољи тенисер свих времена, али да га то не чини највећим.

Пеља се је пре неколико седмица објавио повлачење и у једном од обраћања медијима упитан је да прокоментарише ко је ГОАТ (Greatest of all time).

Није имао дилеме и рекао је да је то Роџер Федерер.

"Елеганција, поштовање, скромност, то како се креће на терену и ван њега. Федерер изгледа као да не улаже никакав напор – не виче, не слави, не зноји се", почео је сада већ бивши тенисер.

"Као да се ни не креће – он је имао антиципацију, што је другачије од тога да се не креће. Мало њих има способност да зна куда ће лопта. Оно што је Федерер донео у овом спорту, нико није."

Човек који је током каријере био 20. играч света, сматра да Швајцарац има нешто што нико други у овом спорту не поседује.

"Једини је стварао нешто у ваздуху где год да се појави – теретана, свлачионица, ресторан... То се не дешава ни с Надалом ни с Ђоковићем. Уђе Роџер и нема шансе да сви то не примете. Најбољи у историји је Ђоковић, по мом мишљењу, када гледамо статистику, ранг… Али Федерер је тенис", додао је Пеља.

Он је у каријери освојио једну титулу, а најбољи резултат на гренд слемовима му је четвртфинале Вимблдона 2019. године.

image