Спорт

Партизан је први на табели - Крушевац освојен, Звезда и даље на "минус четири"

Фудбалери Партизана победили су у недељу увече у Крушевцу екипу Напретка резултатом 2:0 (1:0) у мечу 10. кола Суперлиге Србије
Партизан је први на табели - Крушевац освојен, Звезда и даље на "минус четири"© FK Partizan / Miroslav Todorović

Поготке за Партизан постигли су Алдо Калулу у другом минуту надокнаде времена првог полувремена и фудбалер Напретка Стефан Јовановић аутоголом у 75. минуту, чиме су црно-бели избили на прву позицију на табели Суперлиге.

Они су сада лидери са 22 бода и на врху домаћег шампионата су по први пут од марта 2022. године. Имају два бода више од ТСЦ-а и четири више од Црвене звезде.

Партизан ће у наредном колу Суперлиге на свом терену дочекати Младост. Напредак је тренутно 14. на табели са седам бодова, а Крушевљани ће у наредном колу гостовати Радничком у Нишу.

Екипа Игора Дуљаја је у првом полувремену утакмице пропустила велики број шанси, а прописно се обрукао Калулу који није искористио изгледне прилике у 11, 14. и 21. минуту. На голу Напретка бриљирао је Владимир Савић, који је у 24. минуту успео да заустави и ударац Аранђела Стојковића.

Квинси Мениг није искористио две шансе за црно-беле у 39. минуту. Први ударац Менига одбранио је Савић, а потом је холандски фудбалер шутирао поред гола.

Партизан је повео у другом минуту надокнаде првог полувремена. Кристијан Белић је центрирао, а Калулу је затресао мрежу Напретка. Ово је био први гол Калулуа у дресу Партизана.

Гости су наставили са нападима и у другом полувремену, али су гол за 2:0 постигли преко играча Напретка Стефана Јовановића који је неспретно реаговао и послао је лопту у мрежу. Тиме је Партизан успео да се издвоји на врху табеле домаћег првенства.

image