Лепе вести: Симанић вечерас уз Звезду у " Штарк арени"

Српски репрезентативац Бориша Симанић могао би да се нађе вечерас у "Штарк арени" где би требало да посматра утакмицу између Црвене звезде и Асвела на отварању Евролиге

Симанић се опоравља после операције и губитка бубрега, али према писању медија, све тече у најбољем могућем реду и очекује се да српски репрезентативац успе поново да заигра кошарку на највишем нивоу.

Дуг је пут до потпуног опоравка, а до тада, Бориша време проводи у Србији и овог пута ће искористити да посети неке од бивших саиграча и некадашњи клуб - Црвену звезду.

"Биће јако емотивно у Арени вечерас", написао је Боришин отац Младен на Твитеру чиме је наговестио да ће се његов син наћи покрај паркета у улози посматрача.

Подсетимо, Симанић је током меча репрезентације Србије против Јужног Судана на Светском првенству задобио снажне ударце после којих је имао две озбиљне операције, а услед једне му је одстрањен бубрег.

Доктор репрезентације Драган Радовановић је објаснио зашто је инсистирао да се уради и друга операција.

"Ударац на први поглед није изгледао драстично, али већ у свлачионици – после пет минута – установио сам да је реч о озбиљном крварењу. За пет минтуа смо га сметили у амбулатна кола Хитне помоћи, и у болницу. Тај систем је мало спор, али бубрег вероватно свакако не би могао да буде сачуван, због природе повреде. Инсистирао сам на другој операцији, она је урађена на најбољи начин. Био сам у комуникацији са докторима, имао сам укључен телефон све време, позвали су ме и рекли да је ткиво изгубило виталност, те да бубрег мора да се одстрани. Све је урађено по свим правилима медицине", рекао је Радовановић.