Спорт

Преседан у Алкмару: Српски фудбалер приведен после утакмице, полиција тукла председника клуба

Невероватна ситуација догодила се после утакмице између АЗ Алкмара и варшавске Легије, српски фудбалер је ухапшен, а из редова гостију наводе да је у питању невиђени преседан
Преседан у Алкмару: Српски фудбалер приведен после утакмице, полиција тукла председника клубаGetty © Dean Mouhtaropoulos

Холандска полиција привела је фудбалере Легије Радована Панкова и капитена Жозуу након утакмице Лиге конференција у Алкмару.

Такође, у гужви испред стадиона органи реда су претукли и председника Легије Даријуша Миодуског, преносе пољски медији.

Полиција је објавила како је двоје приведених осумњичено за кривично дело напада, објавила је холандска агенција "АПН".

Пољски медији преносе да је дошло до гурања и туче са редарима који нису хтели да пусте фудбалере Легије да изађу са стадиона.

Наводно, јер су навијачи пољског тима у том тренутку почели да излазе са стадиона на другим секторима.

Ситуација је ескалирала, а у гужви је страдао и председник пољског клуба Даријуш Миодуски, те један од тренера који су добили ударце по лицу и леђима.

Полиција је у једном тренутку запретила да ће насилно ући у аутобус ако Панков и Жозуа не изађу из њега. Српски и португалски фудбалер су потом одведени у полицијску станицу, док су тренер Легије Коста Руњајић, тим менаџер Конрас Пашњевски и клупски адвокат таксијем отишли за њима.

"Физички интегритет неколико играча и чланова стручног штаба нарушен је од чланова осигурања и полиције. Ситуација без преседана", написао је челник клуба Јарек Јанковски на свом Твитер профилу.

Према писању пољских медија, Панков и Жозуа су ноћ провели у притвору и неће путовати назад са екипом.

"Аутобус је био три четвртине пун. Само смо желели да одемо. Нисам видео никакав повод за овакву реакцију… Председника су гурали и подбадали, све је снимао, узели су му телефон из руку, али није ухапшен. Наши играчу јесу… Нико не зна зашто. Нисмо били агресивна страна, ми смо нападнути. Можда су Жозуе и Панков причали најгласније? Тешко је рећи. Заиста не знам разлог", рекао је портпарол клуба.

Премијер Пољске Матеуш Моравјецки целу ситуацију подигао је на државни ниво.

"Веома узнемирујући извештаји из Алкмара. Наложио сам Министарству спољних послова да покрене дипломатске акције како бисмо видели шта се десило. Према пољским играчима и навијачима се мора понашати у складу са законом", навео је Моравјецки.

image