Спорт

Драма у снукеру - најбољи играчи света дигли буну, О'Саливен неће да трпи претње

Светска снукер организација прети најпознатијим играчима да се не појављују на егзибиционим турнирима док су у календару они који се бодују за ранг-листу, иако би на њима зарадили мање новца
Драма у снукеру - најбољи играчи света дигли буну, О'Саливен неће да трпи претњеGetty © Zhe Ji / Stringer

Највеће звезде снукера подигли су буну против кровне организације тог спорта "Светски снукер тур" због претњи да ће сносити последице ако се не појаве на Отвореном првенству Северне Ирске.

Најпознатији играчи снукера - међу којима су Рони О'Саливен, светски шампион Лука Бресел, као и Марк Селби и Џон Селби - одлучили су да играју на егзибицијама у Макау и Шангају, где могу да зараде значајно већи новац.

Ово се не допада светској снукер организацији, која је запретила играчима да морају да се појаве на рангирном турниру у Белфасту, а који се игра од 22. до 29. октобра.

Играчи, међу којима су још и Али Картер и Тепчаја Ун-Ну, желе да играју на турнирима где могу да зараде више новца, а о свему се огласио и најпознатији снукер играч и тренутно првопласирани на светској ранг листи, Рони О'Саливен.

"Играчи само желе да зараде новац, то је њихов избор. Свесни су своје вредности, а они покушавају да нас ограниче. Играчима који су на егзибицији у Шангају, послата су писма у којима им се саветује да не наступају тамо. Знам да је исто и са играчима који иду у Макао, знам да су претње њима и веће. Драго ми је да су заузели став. И мени су тако претили док нисам узео адвоката који је знао како да им одговори. Ако желе да играју глупе игрице, играћемо их и ми", јасно је поручио О'Саливен у својој подршци колегама.

image