Спорт

Ђоковић: Поштовање према Надалу и Федереру надјачава негативна мишљења

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да нема намеру да разговара у негативном контексту о Рафаелу Надалу или о Роџеру Федереру, јер његово поштовање надјачава нека негативна мишљења о легендарним тенисерима
Ђоковић: Поштовање према Надалу и Федереру надјачава негативна мишљењаGetty © Julian Finney

Ђоковић је прокоментарисао недавни интервју Рафаела Надала, у којем је Шпанац изјавио да је за Новака била велика фрустрација да није остварио рекорд по броју грен слем трофеја и да српски тенисер живи ту причу мало интензивније од других.

"То је његово мишљење, са којим, наравно, нисам сагласан. Имам своје мишљење, али нећу га делити јер не желим да продубљујем ту тему. За тим нема потребе уопште", истакао је Ђоковић за "Спортал".

"Видео сам да је то отишло поприлично вирално, да су људи причали о томе, додао је Новак.

Српски тенисер рекао је да има превише поштовања према Надалу и Федереру,.

"Свако има право на своје мишљење и како он тумачи неког другог у том контексту. То је све што могу да кажем. Рафа је велики шампион, изузетно га ценим и поштујем као шампиона, као мог највећег ривала, као човека и тенисера који је у великој мери учествовао у обликовању моје игре и мојих резултата које сам постигао", поручио је Ђоковић.

"Немам намеру ни у ком погледу да разговарам у негативном контексту о њему или о Роџеру Федереру, јер моје поштовање надјачава можда нека негативна мишљења о њима", закључио је најбољи светски тенисер.

image