Димитров срушио Алкараза у Шангају – Новак трља руке, Карлитос све даље од првог места!

Млади Шпанац наставио са неуспесима у Кини, није успео да се пласира у четвртфинале и додатно умањио шансе да се врати на прво место

Григор Димитров остварио је једну од највећих победа у каријери и елиминисао Карлоса Алкараза са мастерса у Шангају.

Димитров је после преокрета савладао Карлитоса у четвртом колу, резултатом 5:7, 6:2, 6:4.

Млади Шпанац, који је пријавио све велике турнире како би до краја сезоне сменио Новака Ђоковића на тениском трону, доживео је нови неуспех и све је даље од тог циља.

Момак из Мурсије је на највећем кинеском турниру зарадио само 90 бодова, па се веома незадовољан враћа у Европу. На претходном такмичењу у Пекингу је приходовао 180 бодова, што значи да је додао укупно само 270.

Јасно је да Алкараз има велику срећу што Ђоковић брани титулу на следећа два турнира, иначе би се већ сада опростио од "броја 1".

Бугарин је још једном потврдио да се налази у сјајној форми и од почетка до краја је био бољи играч на терену. Требало је да добије и први део игре у којем је имао брејк вишка, али се стегао када је сервирао за сет.

Руку на срце, и други играч света је у тим тренуцима подигао ниво игре, одиграо неколико спектакуларних поена и преокренуо резултат. Чинило се да ће после добијеног првог сета, Алкараз сломити отпор противника као што је то чинио много пута до сада.

Десило се потпуно супротно – Гриша је одмах направио брејк за 1:0, а затим још један и увео меч у трећи сет.

"Моментум" је сада био на страни Димитрова, Карлитос се поприлично унервозио и грешио је у серијама. Често је коментарисао и викао, што за њега није карактеристично, а тренутно 19. играч на АТП ранг-листи то својски користио.

Одузео му је сервис у трећем гему, а потом и рутински привео меч крају, завршивши посао за два сата и 10 минута игре.

Димитрову ће у четвртфиналу противник бити Николас Јари, који је у два сета савладао Лоренца Сонега из Италије – 7:6 (7:4), 6:2.

Мастерс у Шангају игра се за наградни фонд од 8,8 милиона долара.