Спорт

Максвитис: Звезда има квалитетан тим, надам се да ћемо обрадовати навијаче

Тренер кошаркаша Жалгириса, Казис Максвитис, верује у победу свог тима против Црвене звезде, иако сматра да је шампион Србије квалитетан противник чији је циљ пласман на Фајнал фор Евролиге
Максвитис: Звезда има квалитетан тим, надам се да ћемо обрадовати навијачеGetty © Yong Teck Lim

Жалгирис у петак од 19 сати дочекује Црвену звезду у другом колу Евролиге.

"Снажан тим нам долази, ове сезоне циљ им је пласман на Ф4 Евролиге. Довели су нове играче, имају озбиљан буџет, биће забавно играти са њима. Са друге стране, очекује нас први меч пред нашим навијачима. Надам се да ћемо да се изборимо са притиском и да ћемо остварити победу", рекао је Максвитис на конференцији за медије, преноси званични сајт клуба.

Он је истакао да Црвена звезда има сјајан тим.

"Шабаз Нејпир, Милош Теодосић, Марко Симоновић, Рокас Гедраитис, Звезда је физички јак, висок и врло продуктиван тим. Имали су 16 играча, а са њима више није Немања Бјелица. Ми не знамо којих ће 12 кошаркаша играти. То нам је додатни проблем пред меч, осим тога што је српски тим висок, физички јак и поседује много оружја", навео је тренер Жалгириса.

Он је истакао да је Жалгирис хтео да ангажује Нејпира, који је на крају завршио у Црвеној звезди.

"Када је он на терену, тотално мења игру, посебно у нападу. Такође одлично руководи екипом и организује игру, сакупља поене", додао је Максвитис.

image