"Србија је у паду још од Мундијала - Црна Гора сама одлучује о путу на Европско првенство"

Некадашњи југословенски голман Ивица Краљ коментарисао је ситуацију у квалификацијама за ЕУРО 2024, уочи пресудног окршаја Србије и Црне Горе

Србија и Црна Гора ће у уторак од 20.45 на стадиону "Рајко Митић" играти кључну утакмицу у борби за пласман на Европско првенство, пошто би победник тог дуела могао да стави себе у сјајну позицију да се квалификује на турнир, који се у лето 2024. одржава у Немачкој.

После два пораза Србије против Мађарске, од којих је други стигао протекле суботе у Будимпешти, огласио се и спортски директор Партизана Ивица Краљ, некадашњи чувар мреже селекције Југославије.

"Нажалост само једна репрезентација ће ићи на Европско првенство. Што се Србије тиче, после квалификација за Мундијал све је било идеално, очекивали смо да ће тамо направити бољи резултат. Међутим, од Катара, па кроз квалификације форма је у паду, закључно са ова два пораза од Мађарске. Ситуација се закомпликовала, али то је спорт", рекао је Краљ у емисији "Спортско поподне" ТВЦГ.

"Србија игра код куће и фаворит је, али чињеница је да и Црна Гора сама одлучује о свом пласману. Убеђен сам да ће бити неизвесна утакмица", истакао је Краљ, подсећајући на то да "орлови" имају само два бода више од "сокола".

Иначе, некадашњи голман Партизана је рођен у Тивту и каже да и даље прати дешавању у црногорском фудбалу.

"Упознат сам са квалитетом црногорске репрезентације, са самом вашом лигом. У Партизану је увек било и биће црногорских играча. Осећања су помешана, ја сам од 14. године у Београду, дошао сам из Тивта. За мене је ово пре свега дуел пријатеља", поручио је Ивица Краљ.