Спорт

После бламаже у Енглеској: "Орлићи" победили Северну Ирску

Фудбалери младе репрезентације Србије победили су селекцију Северне Ирске резултатом 2:1 (1:0) у утакмици трећег кола групе Ф квалификација за Европско првенство 2025. године
После бламаже у Енглеској: "Орлићи" победили Северну Ирску© FSS

Прецизни за Србију били су Владимир Лучић у 15. минуту и Милош Пантовић у 82. минуту, док је једини гол за домаћина дао Kјаран Мекгакин са беле тачке у 51. минуту.

"Орлићи" су поправили утисак после историјског пораза од Енглеске са 9:1 и показали се у бољем светлу вечерас.

Изабраници селектора Душана Ђорђевића добро су ушли у утакмицу. То им се исплатило у 15. минуту када је офанзивац Владимир Лучић лепо прошао по десној страни, ушао у средини и левом ногом погодио "малу мрежу" противничког гола.

Необјашњив моменат догодио се у 51. минуту. Голман Србије Илић рутински је интервенисао и желео да започне напад наше селекције, али је нападач Марко Лазетић потпуно непотребно лактом ударио противничког играча у свом шеснаестерцу и поклонио Северној Ирској пенал, који је у гол претворио Сијарин Мекгакин.

Ипак Лазетићев непромишљени потез није коштао победе Србију.

Играо се 82. минут када се Милош Пантовић сјајно снашао у шеснаестерцу домаћих и постигне гол вредан три бода.

Наредна два меча млада репрезентација Србије одиграће као домаћин, најпре у Бачкој Тополи против Енглеске 18. новембра и након тога три дана касније против Луксембурга.

image