Спорт

Партизан пао у Арени - Барселона тројкама "засула" црно-беле и однела победу из Београда

Црно-бели су уписали други пораз у трећем мечу у Евролиги ове сезоне
Партизан пао у Арени - Барселона тројкама "засула" црно-беле и однела победу из Београда© M.M./ATAImages

Кошаркаши Партизана нису успели да упишу победу у првом мечу на домаћем паркету у Евролиги ове сезоне, пошто их је савладала Барселона 83:92 у "Београдској арени".

Црно-бели су током готово читавог меча били у резултатском заостатку и нису успели да се носе са гостима из Шпаније у кључним тренуцима утакмице.

Партизан је добро отворио меч и то на крилима Балше Копривице, који је брзо стигао до шест поена. Ипак, убрзо је Барселона учврстила игру у одбрани, а побољшала коришћење прилика у нападу.

Тако је Барса већ у првој деоници успела да стигне до седам поена предност, а у неколико наврата током сусрета имали су и целих 10. Неколико пута се Партизан враћао и приближавао, али сваки пут би Барселона успела да заустави нападе црно-белих и поново се резултатски "одлепи".

Барселону су предводили Николас Лапровитола са 20 поена и Вили Ернандгомез са 15 поена, а подршку је пружао и Оскар да Силва са 13. Уз то, Партизан је у другом полувремену дозволио чак 12 офанзивних скокова ривалу, што је ипак било превише.

Треба истаћи и да је Партизан погодио само четири тројке, спрам 13 Барселоне, а најефикаснији у црно-белом дресу био је Џејмс Нанели са 14 поена. Пи-Џеј Доужер је додао 13, Зак Ледеј 12, а Алекса Аврамовић и Кевин Пантер по 11.

  • 17. окт 2023 • 20:35

    20:35

    Крај - победа Барселоне 92:83

    На крају су црно-бели остали без снаге и нису никако могли против Барселоне која је све време контролисала дешавања на терену.

  • 20:27

    38' - Калинић погађа тројку!

    Јако битна тројка за Барселону - таман се Партизан спустио на шест поена заостатка, Калинић враћа на девет поготком за три поена - 79:88.

  • 20:18

    35' - Барселона води 79:69

    Партизан муку мучу са дефанзивним скоковима и ту је Барселона направила кључну разлику до сада - много додатних поседа, много лаких поена за госте.

    Ернангомез је неколико пута тако успевао да казни црно-беле, а сада то успева и са линије за слободна бацања.

  • 20:09

    33' - Мало ритма у последњој четвртини (63:71)

    Само један кош из игре и то Алексе Аврамовића у последњој четвртини уопште - осим тога само поени са линије за слободна бацања са обе стране. Мало ритма, а Партизану "цури" време...

  • 19:57

    Крај треће четвртине - 60:69

    Џабари Паркер се уписао у стрелце у последњем нападу треће деонице и то тројком која је довела Барселону на девет поена предности.

    Само за један поен је Партизан смањио заостатак у односу на резултат са полувремена. Чак 17 поена Лапровитоле и 13 поена Да Силве - они црно-белима задају највише мука.

  • 19:39

    24' - Погађа Ледеј (48:52)

    Боље Партизан улази у друго полувреме, смањен је заостатак на четири поена, а нови погодак Ледеја значи да је он на осам поена на вечерашњој утакмици.

  • 19:16

    Крај првог полувремена - 41:34 за Барселону

    И поново је Лапровитова погодио за три поена, на 35 секунди пре краја друге четвртине, а на крају погађа тројку и Калинић, да заокружи на 10 поена предности.

    Највећа предност Барсе у мечу и то на крају полувремена. Успели су црно-бели да отворе другу деоницу са 9:2, али баш су лоше одиграли у последњих пар минута.

  • 19:12

    18' - Нова тројка Лапровитоле (30:38)

    Невероватно - изгубљена лопта играча Партизана, још једна у низу, и Лапровитола то кажњава са дистанце!

  • 18:59

    13' - Важни поени Аврамовића (25:25)

    Успео је Алекса Аврамовић сјајним поготком са дистанце да подигне читаву публику на ноге и врати Партизан на само два поена заостатка за Барселоном.

    После тога се Партизан одбранио, Аврамовић погодио под фаулом за два поена за 25:25, а пре његовог додатног слободног бацања, Барселона тражи тајм-аут.

  • 18:52

    Крај прве четвртине - 16:23

    Није ово била добар старт за Партизан. После шест лаких поена Копривице, Барселона је заиграла далеко чвршће у одбрани, а црно-бели су чак три пута олако губили лопту у нападу.

    Са друге стране, Барселона је убацила три тројке, била је и серија 15:2 у једном тренутку, па је јасно да ће Обрадовићев тим морати далеко боље у наставку.

image