Партизан изгубио, а Обрадовић донео нову лошу вест: Без њега и против Олимпијакоса

Црно-бели су у поразу од Барселоне били ослабљени за Матеуша Понитку, а Пољак неће бити део тима ни у наредном сусрету у Евролиги

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио јe после пораза његове екипе од Барселоне да има на располагању квалитетан тим и да мора да се анализира где се греши.

Партизан је у уторак увече био поражен од Барселоне 92:83 у мечу трећег кола Евролиге.

"Честитам Барселони, одиграли су добру утакмицу свих 40 минута. Кључно је била прво полувреме. Очигледно је, имали смо само три асистенције. Нисмо додавали лопту, а пробали смо. Захваљујући офанзивним скоковима поново су дошли до победе. Они су један од најбољих тимова Европе засигурно", рекао је Обрадовић на конференцији за медије после утакмице.

"Реакција је била у другом полувремену. Екипа је пробала све да уради. Али, била је ситуација када су имали и други и трећи офанзивни скок. У првом полувремену нисмо били стрпљиви у нападу. То је увек погубан начин. Барселона је играла, преносила брзо лопту, била у ритму и то је одлучило утакмицу", додао је Обрадовић.

Он је открио и зашто на дуелу са Барселоном није играо Матеуш Понитка.

"Понитка је на дан меча одрадио тренинг, али је пред утакмицу пријавио бол у рамену, није могао да игра, па неће са нама путовати ни у Атину на меч против Олимпијакоса, сутра ће имати снимање. Јуче на тренингу се повредио и Ален Смаилагић, који је искренуо зглоб, али је желео да помогне екипи и хвала му на томе", додао је Обрадовић и на крају је упутио захвалност навијачима, којих је у "Арени" било 19.227.