Грци разбијени, ово је добра вест за Србију - Летонија на Мундобаскету

Селекција Летоније је овим тријумфом стигла до недостижне предности на табели квалификационе групе у којој је и Србија.

Кошаркаши Летоније победили су у петак у Хераклиону селекцију Грчке резултатом 80:60 (16:13, 20:15, 27:17, 17:15) у мечу групе И другог круга квалификација за Светско првенство, чиме се пласирала на такмичење које ће бити одржано 2023. године.

Летонија ће први пут у историји учествовати на Мундобаскету, а најефикаснији у победничком тиму био је Јанис Стрелниекс са 19 поена, док је Јанис Тима додао 17. Код домаћих, најбољи су били Костас Гонтикас и Никос Гкикас са по 11 поена.

Грчка је била драстично ослабљена у овом сусрету, услед великог броја играче које нису имали на располагању због њихових обавеза у НБА и Евролиги. Тако је пораз Грка ишао у корист Србије, која би тријумфом против Велике Британије касније у петак увече могла да "прескочи" Грчку на табели.

Летонија је прва са шест победа и једним поразом, док Грчка има скор од четири победе и три пораза. Летонија ће за три дана дочекати Велику Британију, док ће Грчка гостовати Белгији. Пласман на Мундобаскет 2023. избориће три најбоље пласиране селекције из групе.