Спорт

Познати црногорски фудбалер осуђен на две године, није пријавио порез од шест милиона евра

Прослављени црногорски фудбалер и члан стручног штаба репрезентације Мирко Вучинић осуђен је на две године затвора условно, због утаје пореза, објавио је "Коријере дело Спорт"
Познати црногорски фудбалер осуђен на две године, није пријавио порез од шест милиона евра© Valerio Pennicino / Stringer

Пресуду је донела судија Валерија Феделе, а по налогу истражног судије Серђа Тосија и већ је започета превентивна конфискација имовине у вредности пореске утаје – текући рачуни, покретна и непокретна имовина (виле, станови, мотори)...

Исти лист наводи да је бивши нападач Лећеа, Роме и Јувентуса осуђен јер италијанским пореским органима није пријавио износ од близу шест милиона евра, које је зарадио у периоду од 2014. до 2017. године, када је играо у Уједињеним Арапским Емиратима за Ал Џазиру.

"Коријере дело Спорт" додаје да пресуда, коју је изрекао првостепени суд у Лећеу, произилази из оптужбе за лажно изјашњавање.

Вучинић ће имати право жалбе на ову одлуку суда.

Његова одбрана је још раније тврдила да је пореско пребивалиште њиховог клијента било у Абу Дабију, а не у Италији, где је провео већи део каријере.

С друге стране, тужилац Масимилијано Кардући – који је иначе тражио казну од четири године затвора – нагласио је да је Вучинић морао да плати порез у Италији.

Медији са Апенина прије четири године су писали да је 2014. требало да плати 1,4 милиона евра, потом 2015. и 2016. по 1,9 милиона, а 2017. још 542.000 евра на име пореза.

image