Познати црногорски фудбалер осуђен на две године, није пријавио порез од шест милиона евра

Прослављени црногорски фудбалер и члан стручног штаба репрезентације Мирко Вучинић осуђен је на две године затвора условно, због утаје пореза, објавио је "Коријере дело Спорт"

Пресуду је донела судија Валерија Феделе, а по налогу истражног судије Серђа Тосија и већ је започета превентивна конфискација имовине у вредности пореске утаје – текући рачуни, покретна и непокретна имовина (виле, станови, мотори)...

Исти лист наводи да је бивши нападач Лећеа, Роме и Јувентуса осуђен јер италијанским пореским органима није пријавио износ од близу шест милиона евра, које је зарадио у периоду од 2014. до 2017. године, када је играо у Уједињеним Арапским Емиратима за Ал Џазиру.

"Коријере дело Спорт" додаје да пресуда, коју је изрекао првостепени суд у Лећеу, произилази из оптужбе за лажно изјашњавање.

Вучинић ће имати право жалбе на ову одлуку суда.

Његова одбрана је још раније тврдила да је пореско пребивалиште њиховог клијента било у Абу Дабију, а не у Италији, где је провео већи део каријере.

С друге стране, тужилац Масимилијано Кардући – који је иначе тражио казну од четири године затвора – нагласио је да је Вучинић морао да плати порез у Италији.

Медији са Апенина прије четири године су писали да је 2014. требало да плати 1,4 милиона евра, потом 2015. и 2016. по 1,9 милиона, а 2017. још 542.000 евра на име пореза.