Пижон верује у Пиксијеву Србију: Можемо да изненадимо Бразил

Некадашњи селектор Србије и бивши репрезентативац Југославије верује да ова селекција "орлова" може да направи леп успех на Светском првенству у Катару.

Фудбалска репрезентација Србије за 12 дана игра први меч на Светском првенству у Катару, а у петак је селектор Драган Стојковић Пикси саопштио списак са 26 играча на које ће рачунати.

Дешавања у националном тиму пред Мундијал прокоментарисао је и некадашњи селектор Србије, Владимир Петровић Пижон, оценивши да овај тим може свакоме да науди, па и Бразилу.

Петровић је у дресу Југославије наступио на два светска првенства, 1974. и 1982. године. За овај састав Србије, популарни Пижон каже да има доста квалитета и међу стартерима и међу резервама.

"Пикси је направио добру атмосферу што се види и на утакмицама. Играчи су давали максимум. Неке утакмице смо одиграли слабије, такве не би требало да се понове. Имамо 26 подједнаких играча. Пикси може да уноси измене и да се не измени стил игре. Можемо да направимо резултат, али неће бити лако. Противници су стварно тешки", прокоментарисао је Пижон.

Србија на старту такмичења игра против Бразила 24. новембра, а Петровић се присетио да је као играч Југославије био део тима који је 1974. на Мундијалу ремизирали 0:0 против тадашњих бранилаца трофеја.

"Можемо и ми да направимо тако нешто. Имамо голгетере, изванредну средину терена и добру одбрану. Можемо да направимо проблем Бразилу, али не треба да се мисли да ћемо их победити, да се не би опустили", каже Петровић.

Са селектором Стојковићем дели звање "Звездине звезде" и потпуно је сагласан по питању избора играча за Катар.

"Пикси је имао лаку одлуку. Ти играчи који су до сада играли, они и заслужују. Они су се и пласирали, добро је урадио", рекао је Пижон приликом гостовања у Јутарњем програму "РТС".