Спорт

Обрадовић: Поносан сам на свој тим, битна психолошка победа за нас

Тренер Партизана Жељко Обрадовић, изјавио је након победе у "вечитом" дербију, да је поносан на своје играче и да су црно-бели остварили веома битан тријумф
Обрадовић: Поносан сам на свој тим, битна психолошка победа за нас© ATA Images

У мечу препуном преокрета, Партизан је успео да савлада "вечитог" ривала, резултатом 88:86.

"Изванредна утакмица, велика победа, честитам својим играчима и људима који су дошли, била је сјајна атмосфера", рекао је Обрадовић на конференцији за медије након меча.

Српски стручњак истакао је грешке, али и добре ствари свог тима.

"Ми смо доминарали у првој четвртртини и скоро целом првом полувремену. Онда смо стали и дешавале су се ствари као и на претхдним утакмица, нисмо правили Сваки дан говорим о најбитнијим стварима, Звезда се вратила зато што нисмо користили фаул кад нисмо били бонусу."

"Кренули смо да солирамо, они су вратили, играли су изваредно. Погађали смо у завршници пенале, Звезде није. Енергија са трибина је била сјајна, психолошки важна победа за нас. Поносан сам на свој тим", истакао је Обрадовић.

Најтрофејнији европски тренер је потом причао о лепоти утакмице каква је "вечити" дерби.

"Пробали смо да променимо одбрану и да радимо ствари у одбрани, које смо поставили пре утакмице. Играли смо са четири мала играча. Ова утакмица је сва лепота кошарке, толико преократа, добре игре".

Партизан има одређених кадровских проблема, које је Обрадовић истакао.

"Неки играчи су имали проблема са повредама, причам о Смаиилагићу. Кевин има проблем са обе ноге, сутра иде на снимање. Хтели су да помогну тиму, желим да се захвалим на томе. Када се погледа статистика, ово је тимска победа. Ова је победа треба да нам да самопуздање. Имали смо први пут нормалне проценте шута, до сад смо шутирали катастрофално. Вечерас смо у том сегменту били паметни. Важно је да се одморе, имају слободан дани, а потом у суботу ће имати релаксирајући тренинг", рекао је Обрадовић.

image