Спорт

ЦЕВ Куп: Одбојкашице Железничара и Црвене звезде добиле ривале

Одбојкашице Железничара из Лајковца и Црвене звезде играће у шеснаестини финала Kупа ЦЕВ против екипе Kралово Поле, односно Тенерифа, одређено је жребом у седишту Европске одбојкашке федерације (ЦЕВ)
ЦЕВ Куп: Одбојкашице Железничара и Црвене звезде добиле ривале© OK Crvena zvezda

Одбојкашице Железничара играће против чешког клуба Kралово Поле. Kлуб из Брна је заузео четврто место у другој рунди квалификација за Лигу шампиона 2024, па се преселио у Kуп ЦЕВ.

Прва утакмица ће се одиграти у уторак, 7. новембра од 18 часова у Брну, а реванш меч је осам дана касније од 19 часова у Лајковцу.

Уколико елиминишу Чехиње, Лајковчанке ће у осмини финала играти против победника меча шеснаестине финала између швајцарског Дудингена и италијанског Kјерија.

Црвена звезда ће у првом мечу шеснаестине финала дочекати Тенерифе у уторак, 7. новембра од 19 часова у дворани на Бањици. Друга утакмица је на програму у среду, 15. новембра од 20 часова на Тенерифама.

Уколико прође шпански тим Црвена звезда ће у осмини финала играти са победником дуела шеснаестине финала Сент Бенедек Балатонфиред (Мађарска) – Шелми Брно (Чешка).

image