Спорт

"Партизан нема права на кикс, овај дерби против Звезде ће бити још тежи"

Црно-бели су у четвртак савладали највећег ривала у Евролиги, а у понедељак поново дочекују црвено-беле
"Партизан нема права на кикс, овај дерби против Звезде ће бити још тежи"© M.M./ATAImages

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је на конференцији за медије пред још један меч са Црвеном звездом да очекује тешку утакмицу.

Кошаркаши Партизана у понедељак од 20.00 часова дочекују Звезду у новом "вечитом" дербију, овог пута у склопу регионалне АБА лиге.

"Прилично неуобичајена ситуација да одмах након евролигашког дербија играмо против Црвене звезде и у АБА лиги. Била је веома тешка та прва утакмица и очекујем да нас иста таква очекује и у понедељак. Изузетну важност има утакмица. Оно што је за нас најважније, то је да у ситуацији у којој се налазимо са повредама, сви играчи који су у спремни и здрави, пруже свој максимум. Очекујемо поново изванредну атмосферу какву су направили наши навијачи у евролигашкој утакмици", истакао је Обрадовић.

Плејмејкер Партизана Алекса Аврамовић додаје да је овај дерби много важнији од претходног у ком су црно-бели уписали победу 88:86.

"После пораза од Меге знамо да немамо права на кикс. Бићемо ослабљени, наш капитен Кевин Пантер неће бити у саставу. Мораћемо сви да надоместимо тај губитак и да дамо све од себе да победимо Звезду. Сви знамо ко су играчи ривала, они знају ко смо ми. Биће права борба и једва чекамо да изађемо на терен", закључио је Аврамовић.

image