Спорт

Нови "вечити" дерби - Партизан дочекује Звезду у АБА лиги

Кошаркаши Партизана, од 20.00 часова у "Штарк арени" дочекаће екипу Црвене звезде у оквиру петог кола АБА лиге. Ток меча пратите на нашем порталу

Само неколико дана након што су се две српске екипе састале у оквиру Евролиге, нови "вечити" дерби играће се у регионалној лиги.

Партизан је пре четири дана победио Црвену звезду са 88:86, а тренер црно белих Жељко Обрадовић очекује да ће и нова утакмица бити тешка.

"Прилично неуобичајена ситуација да одмах након евролигашког дербија играмо против Црвене звезде и у АБА лиги. Била је веома тешка та прва утакмица и очекујем да нас иста таква очекује и данас. Утакмица је изузетно важна. Оно што је за нас најважније је да сви играчи који су у спремни и здрави, пруже свој максимум. Очекујемо поново изванредну атмосферу, какву су направили наши навијачи у евролигашкој утакмици", истакао је Обрадовић.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да ће црвено-бели дати све од себе и да његов тим мора да извуче закључке из дуела са црно-белима у Евролиги.

"Свесни смо да нас очекује потпуно другачија утакмица од претходне. Из ње треба да извучемо закључке. Ово је АБА лига која нам је јако важна. Даћемо све од себе, јер нам је и ова утакмица јако важна", рекао је Сферопулос.

Црвено-бели после четири кола у регионалном такмичењу имају све четири победе, док је Партизан забележио три тријумфа и један пораз.

"Парни ваљак" биће још једном домаћин у сусрету са љутим ривалом, у утакмици која почиње у 20.00 часова у "Штарк арени", а чији ток можете пратити на нашем порталу.

image