Спорт

Дупли програм за Ђоковића у Паризу и обарање новог Надаловог рекорда

Најбољи тенисер свих времена играће у среду два меча у "Берсију"
Дупли програм за Ђоковића у Паризу и обарање новог Надаловог рекордаGetty © Aitor Alcalde / Stringer

Новак Ђоковић започиње наступ у синглу на мастерсу у Паризу, дуелом са Томасом Ечеверијем из Аргентине.

Ђоковић би поход на нову титулу у "граду светлости" неће почети пре 14 часова на Централном терену, пошто ће играти после дуела Григор Димитров – Данил Медведев, односно Стефанос Циципас – Феликс Оже-Алијасим.

Биће то први Новаков дуел у синглу након месец и по дана и паузе коју је узео након освајања Ју-Ес опена и наступа у Дејвис купу.

Већ се зна и са ким ће се укрстити победник, то је Холанђанин Талон Грикспор, који је елиминисао Алехандра Давидовича Фокину.

Биће му то 1289. меч на АТП нивоу у професионалној каријери, чиме ће се изједначити са великим ривалом Рафаелом Надалом на четвртом месту вечне ранг-листе. Испред њега су сада само Иван Лендл са 1.310, Роџер Федерер са 1.526 и Џими Конорс, који је одиграо 1.557 мечева.

Његов наступ привлачи још већу пажњу с обзиром на то да је Карлос Алкараз доживео шокантну елиминацију, која је Ђоковића приближила "магичном" броју од 400 недеља на врху АТП листе.

Светски "број 1" наступиће и у дублу, пошто је у уторак, у пару са Миомиром Кецмановићем, добро стартовао у Паризу.

Њихови противници ће бити трећи носиоци Метју Ебден из Аустралије и Индијац Рохан Бопана.

"У последње три недеље сам много тренирао, много је било физичког дела рада како бих се обезбедио да будем спреман за крај сезоне", почео је Ђоковић.

"Али тај рад у последњих месец дана имао је за циљ да ме начини прецизнијим, поузданијим, јер нисам имао много времена да се спреман за крај године. Задовољан сам овим недељама и како сам провео слободне дане. Али тенис, недостаје ми тенис, такмичење. Посебно овде у Паризу. Осећам да имам подршку и мислим да могу да урадим добар посао овде."

На терену ће се наћи и Душан Лајовић, који се састају са Алексом де Минором.

Мастерс у Паризу се игра за наградни фонд од 5.779.335 евра.

image