Алкараз одустао од првог места: Шансе су ми нула

Карлос Алкараз признао је после новог неуспеха и пораза од Романа Сафијулина на мастерсу у Паризу да више нема никакве шансе да се врати на прво место

Шпански тенисер доживео је шокантну елиминацију на старту такмичења у "граду светлости", чиме се наставило његово посртање у финишу сезоне.

Сафијулин је разбио Карлитоса 6:3, 6:4 и учинио велику услугу Новаку Ђоковићу, који сада само теоријски може да остане без светског трона.

Алкараз има математичку шансу, мало је сценарија по којима би могао да буде први на крају године, али се он већ предао.

"После овог пораза немам више опција, све опције које сам имао да завршим као 'број 1' на крају године су нестале. Више ни не мислимо о томе, шансе су ми нула", рекао је Алкараз.

Признао је да није пружио добру партију против расположеног Руса.

"Нисам се осећао добро на терену. Треба да побољшам много ствари. Нисам се добро кретао, иако је квалитет удараца био добар. Мислим да сам имао добру селекцију удараца, али у кретању морам да се поправим."

Такође, свестан је да још није научио како да уштеди енергију за крај изузетно исцрпљујуће сезоне.

"Овај турнир доноси много изненађења, јер је крај сезоне и играчи су уморни. Али у мом случају, искрено, не знам. Морам да прокљувим то и потрудићу се да следеће године будем бољи у овом делу сезоне", сматра други тенисер света.

Њега сада очекује наступ на Завршном турниру у Торину, на којем има какву-такву наду, а који је на програму од 13. до 19. новембра.

"Имам времена пре Завршног турнира, много дана да тренирам и дођем до нивоа на којем желим да будем. Тренутно, није право време за разговор о томе после пораза. Треба ми времена да размислим шта да радим и шта ћу радити. Има времена док Завршни турнир не почне", закључио је Алкараз.