Спорт

Још једно изненађење у Паризу – Медведев изгубио од Димитрова

После другог, такмичење на мастерсу у Паризу завршио и трећи тенисер света
Још једно изненађење у Паризу – Медведев изгубио од ДимитроваGetty © Dean Mouhtaropoulos

Григор Димитров направио је велико изненађење на турниру из серије 1.000 у Паризу и елиминисао је Данила Медведева у другом колу – 6:3, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2).

Медведев је поражен само дан пошто је Карлос Алкараз изгубио од Романа Сафијулина, што значи да је од најбоље тројице на свету на турниру остао само Новак Ђоковић, и то пре него што је и одиграо свој први меч.

Момак из Москве није био ни близу најбољег нивоа, нити оног који му је омогућио финале у Бечу прошле седмице, што је расположени Бугарин потпуно искористио.

Много боље је Димитров отворио меч, направио брејк на старту и није га много пољуљало што га је брзо изгубио. Још једном је одузео сервис ривалу и дошао до првог сета. У другом сету је виђена огромна борба, која је у тај-брејку припала Медведеву.

Но, у трећем сету је Бугарин подигао ниво игре и стигао је до предности брејка, а онда и меч лопти којих је укупно имао седам. На свој сервис их није искористио, потом и на 6:5 је имао две на сервис Руса, али се Медведев није дао. Одвео је меч у тај-брејк, али тамо није успео да се у потпуности извуче.

Димитров је освојио првих поена, па није имао тежак задатак да докрајчи свог противника. Бугарин ће у трећем колу играти Александера Бублика, који је у два тај-брејка елиминисао Николаса Јарија. Димитров је овим поразом пропустио прилику да се у Паризу приближи Алкаразу у борби за друго место на АТП листи.

image