Спорт

Партизан победио на Убу за осмину финала Купа Србије, изненађења у Вршцу и Митровици

У среду су на програму утакмице 1/16 финала Купа Србије
Партизан победио на Убу за осмину финала Купа Србије, изненађења у Вршцу и Митровици© FK Partizan

Фудбалери Партизана пласирали су се у осмину финала Купа Србије, пошто су на Убу савладали домаће Јединство - 1:0.

У мечу у ком је Игор Дуљај променио састав екипе за дуел против члана Прве лиге Србије, човек одлуке био је Немања Николић поготком у 54. минуту.

Тако је Партизан уписао 12. узастопну победу у домаћим такмичењима, пошто су претходно чак 11 пута у низу славили у Суперлиги Србије.

У осмину финала најмасовнијег фудбалског такмичења у Србији пласирао се и Вождовац који је као фаворит победио Динамо у Панчеву 5:0. Инђија је била боља од Колубаре 4:1, док је Раднички 1923 против БАСК-а славио 4:2.

Но, Куп Србије је донео и изненађења. Младост из Лучана је као суперлигаш елиминисана 3:1 после пораза против Вршца. Графичар је изненадио суботички Спартак 2:0, док је Раднички из Сремске Митровице победио Радник 2:0.

Чукарички је после пенала савладао Раднички Нови Београд (0:0 регуларан ток), док је на исти начин Напредак славио против Слободе у Ужицу.

Од 15.00 часова, ИМТ ће угостити Јавор. Од 17.00 се играју два меча - Мачва дочекује Младост ГАТ, а Железничар у Панчеву игра против Новог Пазара. И на крају, од 18.00 играју Металац - Раднички Ниш и Нови Сад - Војводина.

image