Тоби: Вратићемо се на прави пут, морамо да преокренемо сезону

Кошаркаш Црвене звезде Мајк Тоби изјавио је да његов тим очекује тежак меч против Бајерна, али је додао да верује у победу свог тима на утакмици шестог кола Евролиге

Црвена звезда ће у петак у Београду дочекати Бајерн у шестом колу Евролиге. Утакмица ће бити одиграна од 18.30 часова у "Штарк арени".

"Осећам се све комфорније у новом систему. Фокусирам се на ствари које могу да контролишем, на енергију, одбрану, скокове... Знам да ће остало доћи. Нападачки сам био добар током читаве каријере и не бринем, ући ће шутеви. Само да нађем континуитет и да имам прави став сваког дана", рекао је Тоби на конференцији за медије уочи меча са Бајерном.

Црвена звезда је у прошлом колу Евролиге поражена од Партизана 88:86. "Вечити ривали" састали су се и у понедељак у петом колу АБА лиге, а црно-бели су славили 98:87.

"Већим делом првог дербија смо играли веома добро. Нисмо добро почели, али многима је био први дерби, било је можда мало и нервозе и то је нормално, а онда смо 30 минута играли добро, не толико и у последњих пет. Има ствари које треба да анализирамо, верујем да нам недостаје конзистентности, да вежемо што више добрих минута. Биће тешких тренутака на утакмицама, али морамо да пронађемо начин да не буду толико негативни", додао је Тоби и наставио:

"Да нађемо ритам у нападу, одиграмо боље одбрану, али не и да жртвујемо своју игру само зато што је незгодан тренутак. Надам се да ћемо се вратити на прави пут. Морамо да играмо као тим и да преокренемо сезону. Тежак је моменат, желимо да се вратимо на победничке стазе. Да одиграмо добру утакмицу пред нашим навијачима, то је оно што нам треба".

Словеначки репрезентативац је истакао да црвено-беле против Бајерна чека тежак задатак.

"Скокови ће бити веома битни на мечу са Бајерном. Ту су јаки, имају велики број талентованих играча и морамо да их спречимо да уђу у ритам. Ибака ради сјајан посао, има 7,5 скокова по мечу. Ако им лимитирамо офанзивне скокове, од којих им доста зависи у нападу, имаћемо више прилика да дођемо до тријумфа", истакао је Тоби.