Спорт

Новак говорио о сукобу Израела и Палестине: Као дете рата, веома ме повређује...

Најбољи тенисер света прокоментарисао је сукобе у појазу Газе и страдање невиних цивила
Новак говорио о сукобу Израела и Палестине: Као дете рата, веома ме повређује...Getty © Dean Mouhtaropoulos

Новак Ђоковић рутински је започео наступ на мастерсу у Паризу победом над Томасом Ечеверијем у другом колу, након чега је разговарао са новинарима.

Једно од питања за првог играча света било је да прокоментарише рат између Израела и Палестине.

"Као дете рата, веома ме повређује оно што се дешава у свету, а дешава се већ неко време, не само у Израелу и Палестини, већ широм света", почео је Ђоковић.

Он је послао поруку мира.

"Ужасно је то. Шаљем љубав свим цивилима који пате и надам се да ће се све окончати убрзо. Увек заговарам мир и то је моја порука. Шаљем им љубав."

Говорио је Новак и о великој промени у тиму која се догодила недавно – више не сарађује са дугогодишњим менаџерима Едоардом Арталдијем и Еленом Капеларо.

"Да, променио сам своје менаџере. Едоардо и Елена су били са мном више од десет година, али више не сарађујемо. Наравно, остали смо пријатељи, али професионално смо одлучили да кренемо различитим путевима."

Најавио је освајач 24 гренд слема неке нове ствари у "имиџу".

"Улазим у ново поглавље када је менаџмент у питању, али и читав приступ стварима ван терена. Тек је почетак, прелазни период није лак јер смо дуго радили заједно. Биће потребни месеци да се успостави нови систем, али напредујемо. Не бих улазио у разлоге престанка сарадње – одлучили смо се за различите путеве", закључио је Ђоковић.

Светски "број 1" у наредном колу у "Берсију" игра против Холанђанина Талона Грикспора, а тај дуел на програму је око 19.30.

image