Спорт

Србија кандидат за Европско првенство рукометашица 2030. и 2032. године

Уколико нека кандидатура буде успешна, Србија би могла да угости најбоље рукометашице у заједничкој организацији са још неком земљом, или самостално
Србија кандидат за Европско првенство рукометашица 2030. и 2032. године© Dusan Milenkovic/ATAImages

Европска рукометна федерација (ЕХФ) потврдила је у петак кандидатуру Србије за организацију Европског првенства 2030. или 2032. године, објављено је на знаничном сајту ЕХФ.

Како је саопштено, потврђене су све до сад пристигле кандидатуре за организације европских првенствава 2030. и 2032. године, у обе конкуренције. Додаје се да ће евентуалне нове пријаве бити прихватане до 1. јуна 2024. године, кад ће званично бити завршена могућност слања кандидатура.

Кад је у питању организација ЕП 2030. године, Србији су противкандидати Црна Гора, Швајцарска и Турска. Кандидатуру за турнир 2032. године уз Србију су поднели још и Данска, Немачка, Црна Гора, Пољска и Швајцарска.

Могуће је да ће оба наведена првенства организовати заједнички две или више држава, као што је то случај за 2024. годину, које ће се одржати у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.

Што се тиче првенства Европе у конкуренцији мушкараца, кандидати за 2030. годину су Аустрија, Хрватска, Чешка, Данска, Естонија, Француска, Немачка, Пољска и Швајцарска. Што се тиче 2032. године кандидатуру су поднели Словенија, Аустрија, Хрватска, Естонија, Француска, Немачка, Швајцарска и Турска.

image