Спорт

Атаман незадовољан суђењем и реакцијом Пешића

Селектор Турске, Ергин Атаман, након пораза Турске од Србије говорио је о сукобу са Светиславом Пешићем покрај аут линије и о суђењу, којим није био задовољан.

Кошаркашка репрезентација Србије савладала је у дворани "Александар Николић" селекцију Турске са 77:76, у оквиру десетог кола квалификација за Светско првенство.

Селектор Турске, Ергин Атаман, након меча је говорио вербалном сукобу који је имао са селектором Србије, Светиславом Пешићем.

"Није допуштен овакав дијалог између тренера. Ја сам се бунио код судија, а он ме питао зашто се буним... То није фер. Нисам причао са њим, већ са судијама. Не знам какав је притисак имао након Евробаскета", рекао је Атаман након утакмице.

Атаман није био задовољан суђењем у Београду.

"Било је веома тешко, тешка атмосфера. Поносан сам на младе играче што су се овако борили 40 минута, до последњег шута. Одлично смо играли одбрану, али смо губили лопте сувише лако. После тога је Србија убацила 14 поена. То показује да су они играли веома агресивно, што је нормално на домаћем терену. Али није нормално да они имају 24 пенала, а ми 17. Изгубили смо на једну лопту. Наставља се суђење са Евробаскета", рекао је Атаман.

У наредном колу Србија ће гостовати селекцији Грчке 24. фебруара.

image