Спорт

Ђерона после пораза и ремија са Словенијом: Јасно видимо где су нам слабе тачке

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је да су му два пријатељска меча са Словенијом послужила да "јасно види где су слабе тачке" свог тима
Ђерона после пораза и ремија са Словенијом: Јасно видимо где су нам слабе тачке© Rukometni savez Srbije

Србија је у Чрномељу поражена од Словеније 30:26, док су две селекције у Кочевју одиграле нерешено – 28:28.

Најефикаснији у селекцији Србије били су Немања Илић и Богдан Радивојевић, који су постигли по шест голова, док је Лазар Кукић додао четири

"Добар начин да се заврши прва недеља припрема. Добили смо повратне информације о стању екипе", почео је Ђерона.

"Видимо јасно које су нам слабе тачке где је најевидентнији пад концентрације на почетку и крају полувремена. Добар је одговор сваки пут и резултатско враћање, али ово се свакако мора свести на минимум."

Голман "орлова" Владимир Цупара похвалио је учинак саиграча у одбрани.

"Једна добра утакмица упркос падовима у игри, али смо се враћали највише захваљујући подизању нивоа игре у одбрани. Имали смо и шансу за победу, али фалило је и мало среће", навео је Цупара.

Српски рукометаш Богдан Радивојевић изјавио је да је знао да неће бити лако са Словенцима.

"Тешка утакмица као што смо и очекивали. Пробали смо да испоштујемо договор, није увек било добро, али смо се држали до краја заједно. Одбрана је све компактнија, али би у нападу могло бити боље, са много мање промашаја", навео је Радивојевић.

Рукометашима Србије су ови мечеви послужили као добра припрема за Европско првенство, које је на програму од 10. до 28. јануара наредне године у Немачкој.

image