Лајпциг је ипак боља екипа, Звезди остаје борба за Лигу Европе

Црвено-бели ће морати да потраже шансу у дуелу са Јанг Бојсом и обезбеде играње у Лиги Европе

Фудбалери Црвене звезде изгубили су од Лајпцига резултатом 2:1 (1:0) у четвртом колу Лиге шампиона и тако остали без шансе да се пласирају у нокаут фазу.

Екипа Барака Бахара доживела је трећи неуспех у елитном такмичењу и остала на једном боду, док је Лајпциг обезбедио пролаз у осмину финала, уз Манчестер сити.

Више од 40.000 људи спремно је дочекало госте на трибинама стадиона "Рајко Митић", али само оних 500 који су били у "кавезу" имали су разлога за срећу. Лајпциг је од првог минута кренуо офанзивно и већ у осмом минуту дошао до предности.

Ћави Симонс, који је у првом дуелу пре две седмице постигао еврогол, добио је много простора да уђе у казнени простор и намести се на ударац искоса са десне стране. Лепо је погодио супротни угао и бундеслигаш је дошао до предности.

Звезди је било потребно неко време да се опорави од шока и прву праву акцију имала је у 18. минуту, када је мало недостајало да Мирко Иванић казни лошу реакцију противничког голмана.

Тада су се црвено-бели мало пробудили и преузели иницијативу, али она није резултирала неким озбиљним шансама, а и није дуго потрајала.

Лајпциг је разбио притисак домаћина, Бењамин Шешко је два пута запретио, потом и Аиду Хајдара, пре невероватних сцена у самом финишу првог дела игре.

Невероватно је како је српски шампион сачувао мрежу у тим тренуцима – прво је Омри Глазер спасао екипу након велике грешке Милана Родића, а онда је и Емил Форсберг промашио из изгледне шансе.

У међувремену је Осман Букари, једини појединац Звезде који је нешто покушавао, изашао сам на голмана ривала, промашио стопостотну прилику, пре него што је судија ипак подигао заставицу за офсајд.

Лајпциг је отишао на петнаестоминутну паузу са минималном предношћу, а навијачи су са трибина испратили звиждуцима играче Звезде у свлачионицу.

Други део игре почео је великом шансом за резервисту Шерифа Ндиајеа, који је заменио Красоа.

Покушавала је Звезда притисцима с времена на време, али је имала и много среће да не прими погодак из неколико изгледних ситуација. Најближи томе био је Бенјамин Шешко, а оно што он није успео, јесте Луис Опенда.

У 77. минуту је фантастично решио контранапад и, чинило се, ставио тачку на меч.

Међутим, српски представник се експресно вратио, само четири минута касније Гејлор Канга је одличним центаршутем натерао Хендрикса да затресе сопствену мрежу.

Други део игре обележио је и велики пљусак, а у самом финишу и снажан притисак Звезде. Покушавали су Букари и Петар Олајинка, његов ударац у самој завршници одбранио је голман Лајпцига и сачувао тријумф гостима.

Црвено-белима сада остаје борба за трећу позицију која води у Лигу Европе и њу ће водити са Јанг Бојсом.

7. нов 2023 • 22:53

90+4' Крај утакмице! Пораз Црвене звезде од Лајпцига!

Црвено-бели нису успели да направе изненађење и изгубили су од Лајпцига 2:1. Сада им остаје борба за Лигу Европе.

90+2' Бласвич спасава Лајпциг

Каква интервенција голмана Лајпцига, спасао је чист погодак код шута Олајинке.

90' Опенда умало до новог гола

Одличан ударац нападача Лајпцига са ивице казненог, сада је Глазер одбранио.

81' ГОООЛ! Звезда се враћа!

Баш оно што је било потребно црвено-белима, а то је брз погодак. У 81. минуту је после корнера, Гејлор Канга убацио лопту са левог бока. Она је ишла улазном путањом, Хенрикс је неспретно закачио и послао у сопствену мрежу – 1:2.

77' ГОЛ! Лајпциг води 2:0!

У тренуцима када је Звезда притискала, севнула је брза контра гостију. Раум је повукао, гурнуо за Опенду, који је имао 1 на 1 са Родићем. Лажњаком га је избацио, а онда погодио ближи угао за 2:0!

74' Невероватни промашаји фудбалера Звезде

Резервиста Петар Олајинка имао је велику шансу већ у првом нападу, али је голман Лајпцига одлично интервенисао. У наставку је Ндиаје промашио одбитак, иако је био у офсајду.

66' Опао темпо утакмице

После пакленог почетка другог дела, темпо је очекивано пао. Јак пљусак је томе умногоме допринео.

51' Звезда поново преживела велику шансу

Кренули су домаћи много офанзивније, али могли да приме и други погодак. Шешко је са дистанце шутирао и погодио стативу, а у наставку акције, из петерца промашио читаву лопту и вероватно и 2:0 за Лајпциг.

46' Одмах шанса за Ндиајеа

Нови нападач Звезде одмах се нашао у великој шанси, али је компликовао и није шутирао на време. Вратио је до Иванића чији је ударац изблокиран.

46' Почело друго полувреме

Барак Бахар направио је две измене на почетку другог полувремена – у свлачионици су остали Жан-Филип Красо и Срђан Мијаиловић, а у игри су Шериф Ндиаје и Коста Недељковић.

45+3' Крај првог полувремена, Звезда губи у Београду

Голом Ћавија Симонса Лајпциг води против Звезде, чије су играче навијачи извиждали приликом изласка са терена.

45+2' Звезда поново преживела стопостотну шансу

Сада је велику прилику промашио капитен Форсберг. Опенда га је сјајно упослио, он имао идеалну ситуацију у казненом простору, али је катастрофално шутирао.

45' Лудница у финишу првог полувремена

Одмах велика прилика на другој страни, још бољу шансу промашио је Букари, али је био у офсајду.

44' Глазер спасао Звезду

Велику грешку направио је Милан Родић и поклонио лопту Луису Опенди. Нападач Лајпцига изашао је сам испред Глазера, али је израелски голман сјајно реаговао и спасао црвено-беле.

41' Лајпциг био близу другог гола

Појачали су гости притисак и били близу другог гола. Симонс до Опенде, овај шутира са 17 метара, Родић га блокира и лопта одлази мало поред леве стативе.

40' Још један ударац Лајпцига

Коначно неко узбуђење и опет пред голом Омрија Глазера. Хајдара је покушао са ивице казненог, али је шутирао преко гола.

25' Шешко покушава два пута

Бенјамин Шешко два пута у кратком временском периоду покушава са ударцем, али није био прецизан.

20' Црвени картон за некога са Звездине клупе

После сукоба Опенде и Ђиге, искључен је један члан стручног штаба Звезде.

18' Звезда коначно организовала добар напад

Доста је требало црвено-белима да се пробуде и у 18. минуту су организовали први добар напад. Лопта је лепо ишла, Мирко Иванић је проследио на десни бок, одакле је Мијаиловић оштро центрирао у петерац. Голман гостију није добро реаговао, али је успео да је ухвати пре захукталог Иванића.

Лајпциг слави гол на стадиону "Рајко Митић"

8' ГОЛ! Лајпциг води 1:0 против Звезде!

Као и у првој утакмици два тима, поново је стрелац Ћави Симонс.

Један од најбољих младих играча у Европи имао је много времена и простора, ушао је са лоптом у казнени простор, а онда лепим ударцем искоса са десне стране погодио супротни угао за 0:1!

4' Први опасан напад Немаца

Кренули су играчи Лајпцига са нападима од првог минута и већ у четвртом припретили. Са левог бока стигао је центаршут до Опенде, он је из срца казненог ухватио волеј, али је срећом његов ударац изблокиран.

1' Почела утакмица Звезде и Лајпцига

Први напад пред више од 40.000 људи имају црвено-бели.

Графички приказ постава:

Састави:

Црвена звезда (3-4-1-2): Глазер – Ђига, Драговић, Родић – Мијаиловић, Хван, Канга, Лучић – Иванић – Букари, Красо


Лајпциг (4-2-2-2): Бласвих – Хенрихс, Лукеба, Симакан, Раум – Хајдара, Шлагер – Симонс, Форсберг – Опенда, Шешко

"Делије" спремне да напуне стадион

Шта је Бахар спремио за Лајпциг?

Тим Црвене звезде биће нешто другачији него пре две седмице у Немачкој.

Барак Бахар највероватније ће направити неколико измена у стартној постави за утакмицу против Лајпцига у четвртом колу Лиге шампиона.

Српски шампион наставља наступ у елитном такмичењу дуелом са Лајпцигом, који је на програму од 21 сат на стадиону "Рајко Митић".

Очекује се да трибине буду пуне, али и да на "зеленом правоугаонику" видимо нешто другачији тим црвено-белих.

Највећа промена биће на десном боку, на који се враћа и понајбољи играч екипе у досадашњем току Лиге шампиона – Осман Букари. Репрезентативац Гане, који је постигао два од четири гола Звезде, почео је са клупе у Немачкој, али то сада неће бити случај.

Букари има и једну асистенцију и јасно је да ће морати да заузме своје место од првог минута.

Одмах иза њега могли бисмо да видимо још једну промену, па да уместо Срђана Мијаиловића, који по вокацији није десни бек, утакмицу почне Коста Недељковић.

Такође, израелски стручњак жели много агресивније и пробојније бокове, због чега на левој страни неће бити Стефана Митровића, већ ће почети Владимир Лучић.

Црвено-бели спремни за важну утакмицу

Добродошли!

Добродошли на лајв блог утакмице четвртог кола Лиге шампиона између Црвене звезде и Лајпцига.