Заставе Палестине у Лиги шампиона: Селтик у рату са својим навијачима, а они им показали шта мисле

Иако је шкотски великан већ покушао да натера своје навијаче да престану да пружају подршку Палестини у сукобу са Израелом, најверније присталице зелено-белих су наставиле да пркосе управи

Навијачи шкотског Селтика наставили су да пружају убедљиво највећу подршку Палестини од свих навијачких група, нарочито оних чији клубови се такмиче у Лиги шампиона.

Они су, упркос покушајима клуба из Глазгова да "угуши" такав начин протеста, успели да још једном пошаљу снажну поруку и пруже подршку Палестини у актуелном сукобу против Израела.

Навијачи Селтика и њихова главна навијачка група "Зелена бригада" већ су исказали подршку Палестини подизањем великог броја њихова застава на утакмици шкотског шампионата, због чега је клуб одлучио да тим навијачима одузме сезонске улазнице.

Ипак, њих то није спречило да на гостовању против Атлетика у Мадриду поново ураде нешто слично. Иако је Селтик поражен 6:0, а резултат је могао да буде и убедљивији, група навијача је привукла пажња уношењем великог броја застава Палестине на стадион "Ванда Метрополитано".

У британским медијима су се чак појавиле и информације да су ови навијачи у Мадриду били нападнути док су носили поменуте заставе, а осим што остаје да се види како ће тећи овај "рат" навијача Селтика и управе клуба, остаје и да се види како ће на све ово реаговати УЕФА и да ли ће и како казнити великана из Глазгова.