Чилић није могао да одреди ко је ГОАТ: Новак је најбољи у последњих 12 година, али...

Дебата о најбољем тенисеру свих времена и даље је актуелна и то је оно што је код ње најинтересантније – увек можете пронаћи неке аргументе да бисте поткрепили своје ставове

Хрватски тенисер Марин Чилић није могао да потврди коме треба да припадне ласкава титула највећег у историји (Greatest Of All Time).

Иако је Новак Ђоковић током претходне године потврдио да је најбољи у свим важним параметрима, иако је апсолутни рекордер по броју гренд слем титула, мастерс титула и седмица проведених на првом месту, Хрват не мисли да је то довољно да се јасно каже да је ГОАТ.

"Незахвално је поредити, ја сам делио са њима терен последњих 15,16 година. Федерер је први дошао и отворио тај. Њих тројица су у последњих 10, 12 година били огромни ривали, али је опет са те стране гледано Роџер мало старији од Новака и Рафаела", изјавио је Чилић гостујући на националној телевизији.

Шампион Ју-Ес опена подсетио је да је Србин убедљиво најтрофејнији од чланова "велике тројке".

"Новак је ушао у фантастичне године од 2011. и дефинитивно је најбољи у последњих 12 година. Међутим, тешко је рећи ко је од њих тројице највећи. Свако од њих је дао огроман допринос популарности овог спорта. Много деце је почело да игра тенис због њих, то је невероватно. Драго ми је што сам био и што још увек јесам део најбоље ере у историји тениса", додао је момак из Међугорја.

Марин Чилић опоравља се од повреде и истакао је да се радује повратку на терен следеће сезоне.

Што се Ђоковића тиче, њему остаје наступ на Завршном турниру у Торину од 12. до 19. новембра, на којем ће покушати да освоји нову титулу и потврди прво место на крају године.

По окончању тог такмичења, Новак путује у Малагу где ће играти за Србију на Завршном турниру Дејвис купа.