Спорт

Мениг: У Београду се осећам као код куће, идемо меч по меч, без еуфорије

Фудбалер Партизана Квинси Мениг, рекао је да је лепо наћи се у "клубу 100" у црно-белих и истакао да се у Београду осећа као код куће

Мениг је дао интервју за клупски сајт поводом уласка у "клуб 100". Холанђанин је за Партизан одиграо 102 утакмице у свим такмичењима, током којих је постигао 23 гола и уписао 26 асистенција.

"Нисам пратио статистику, али је лепо одиграти толико утакмица и наћи се у Партизановом "клубу 100". Рекли су ми да су се ранијих година уписали и многи играчи који сада нису у тиму, а који су много урадили за клуб. Леп је осећај, морам признати", рекао је Мениг.

Уследило је питање шта се променило од тренутка кад је лета 2021. године дошао у Београд.

"Оно што је исто је што су се сви, од првог тренутка, трудили да се осећам као код куће и то је било и остало тако. Било је наравно и успона и падова, али смо увек били заједно. Београд је леп град. Ја волим Холандију и то је мој дом, али у Београду су ме сви прихватили", казао је Холанђанин.

Додао је да воли српску храну, а посебно јела са месом.

Осврнуо се Мениг и на најтеже и најлепше утакмице.

"За мене, лично, најтеже су против Фејнорда и Нордсјеланда. А оне које памтим као најлепше су против Спарте из Прага и Сабаха, кад смо се вратили у игру после 2:0 - невероватне утакмице", рекао је он.

Мениг је говорио и о серији победа и првом месту на табели које тренутно заузима Партизан.

"Ми смо сада на првом месту и тим путем треба да идемо - фокусирано, спремно и без еуфорије! На крају ћемо видети резултат ове сезоне. Утакмица по утакмицу", рекао је Холанђанин.

Подршка навијача такође је одушевила Менига.

"Апсолутно нам значи њихова подршка. И она би требало да је већа сваког дана, јер би требало одржати континуитет. Мислим да су они тога свесни и не сумњам да ће нас подржати. Волео бих да су сваким даном у све већем броју на стадиону", закључио је Мениг.

image