Цонга: Ђоковић је најбољи свих времена, може да освоји 28 гренд слемова

Жо Вилфрид Цонга тврди да је Новак Ђоковић најбољи тенисер свих времена и да би могао још дуго да осваја гренд слем трофеје

Француз, који је сада у пензији, а некада је био пети тенисер света, посетио је АТП турнир у Мецу и том приликом говорио је и о најбољем играчу света.

Цонга, који се повукао после Ролан Гароса 2022. године, својевремено је рекао да му је "Новак Ђоковић уништио каријеру" тиме што га је победио у финалу Аустралијан опена 2008. године, а сада верује да је он најбољи тенисер свих времена.

"ГОАТ (скраћеница за 'најбољи свих времена') је Ђоковић. И мислим да комотно може да иде до 25, 26, 27, можда и 28 гренд слем титула. Никад се не зна", рекао је Цонга.

Он је истакао и да му је највећи жал што макар није освојио једну гренд слем тиулу.

"Борио сам се са много повреда током каријере. Сви спортисти су се суочавали са тим. Најбољи су очигледно они који се најбоље носе са овим тешкоћама. Не треба се обесхрабрити, треба искористити сваки тренутак да се ради на томе да будете боље. Прекинуо сам каријеру јер моје тело више није могло да се носи са повредама и брзином игре", поручио је Цонга.