Почиње Завршни турнир у Торину – Ђоковић на путу ка новом историјском подухвату

На талону је још једном историја, а главни ловац је најбољи српски, али и светски тенисер

Завршни АТП турнир у Торину почиње у недељу, а Новак Ђоковић имаће прилику да победом против Холгера Рунеа испише нове странице историје.

Ђоковић и Руне састају се од 21 час и уколико победи српски тенисер обезбедиће "број 1" на крају године, осми пут у каријери, али и пробијање магичне бројке од 400 недеља на врху ранг-листе.

Србин и Данац до сада су играли четири пута и скор је 2-2, с тим да је Новак, који брани титулу у италијанском граду, добио последњи меч прошле седмице у Паризу.

"Холгер је дебитант, заједно са Карлосом Алкаразом, са којим је у истој генерацији, они су предводници наредне генерације младих асова која ћ е носити тенис наредних година. Уз то, има у свом углу Бориса Бекера, легенду нашег спорта. Када год се суочимо, то је неизвестан меч. Очекујем то и овде", изјавио је Ђоковић.

У првом мечу "Зелене групе" од 14.30 састају се Јаник Синер и Стефанос Циципас.

Освајач 24 гренд слем титуле чак шест пута је тријумфовао на турниру најбоље осморице, рекорд који дели са Роџером Федерером, док је прошле сезоне то учинио без иједног пораза.

"Имао сам перфектан скор. Већину мечева сам добио у два сета. Трећи пут сам у Торину, надморска висина је око 300 метара и то се добро осећа на терену. Лоптица лети кроз ваздух, потребни су дани привикавања. Лепа је дворана и лепо је поново бити део овог искуства", истакао је Новак који је свестан колико га тежак задатак очекује.

"Ово је врхунац АТП тура. После гренд слемова, ово је највећи турнир у нашем спорту. Привилегија је бити овде. Сваки меч је на нивоу финала мастерса."

Завршни АТП турнир на програму је од 12. до 19. новембра и игра се за наградни фонд од 15 милиона долара.