Спорт

Бразилац хвали Србе: Веома су "досадни", Влаховић је показао квалитет

Фудбалер Јувентуса Данило имао је шта да каже о својим клупским саиграчима Душану Влаховићу и Филипу Костићу, уочи окршаја на старту Светског првенства у Катару.
Бразилац хвали Србе: Веома су "досадни", Влаховић је показао квалитетGetty © Daniel Apuy / Stringer

Остало је још пет дана до почетка Светског првенства у Катару, а полако се ближи и прва утакмица репрезентације Србије на Мундијалу. "Орлови" су допутовали у Манаму пред пријатељски меч са домаћим Бахреином, а до првог меча у Катару остало је девет дана.

Тада ће селекцији Драгана Стојковића Пиксија ривал бити Бразил, вероватно и главни фаворит за освајање титуле првака света. Но, и у Бразилу доста размишљају о Србији, а о томе је говорио њихов дефанзивац Данило.

Овај фудбалер Јувентуса је саиграч Душана Влаховића и Филипа Костића у торинском великану, па није било дилеме због чега су управо њих двојица били предмет разговора на конференцији за медије.

"Влаховић је показао велики таленат, сваким даном се развија, еволуира. Још више ће се афирмисати у Катару, он је веома опасно оружје репрезентације Србије. Офанзива Србије је веома неугодна за одбрану ривала, нападају кроз дубину, физички су веома досадни. И Костић је ту, требало му је неколико утакмица да уђе у динамику Јувентуса, али има невероватну снагу у ногама, ударац и центаршут који је веома тешко одбранити. То је нешто што треба неутралисати, уколико му се остави простор и време да упути ударац или центаршут може да направи много проблема ривалу, што смо ми у првој утакмици."

Наравно, Данило се осврнуо и на то да многи Бразил виде као главног фаворита за освајање титуле првака света.

"Много слушам о томе у клубу, много читам на ту тему и сви ми у репрезентацији разумемо и прихватамо одговорност. После резултата које смо имали, победничког низа и начина на који смо играли, са овим именима, морамо да прихватимо ту одговорност, немогуће је да скренемо поглед. Али уз Бразил, ту су и друге селекције квалитетних играча, на веома високом нивоу. Драж такмичења и јесте у неизвесности која је на највишем нивоу у последње време. Неспорно је да смо један од фаворита, али има и других екипа са сјајним фудбалерима. Биће ово веома лепо такмичење."

У Бразилу се доста прича о томе да њихова репрезентација у последње време није често играла против селекција из Европе.

"То је тема о којој се расправља током циклуса. На срећу или несрећу, ми смо Јужноамериканци, немамо могућност да учествујемо у европским квалификацијама и да играмо против европских репрезентација, што су сви тражили. Како већина играча долази из Европе, већ су се навикли на ту идеју, на врсту фудбала. Потреба да се игра против европског тима на припремама није толико битна. Зависи од потребе да се игра против других врста школа, али пошто имамо много играча у Европи дуги низ година, разлика је много мања. Наравно, ако Бразил изгуби од неког тима из Европе на Светском првенству, то ће изаћи на видело и то је нормално. Али мислим да смо више него спремни да се суочимо са било којом репрезентацијом на свету. Веома смо добро припремљени да се суочимо са свим селекцијама", истакао је Данило.

image